Γ. Παυλίδης: “Εντόπισα ότι δεν αγαπιόμαστε μεταξύ μας”

Απολογισμός της διοίκησης της περιφέρειας ΑΜΘ

Απολογισμός διοίκησης της περιφέρειας ΑΜΘ (1)Με 42 παρόντες και 9 απόντες περιφερειακούς συμβούλους άρχισε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με ένα και μοναδικό θέμα, αυτό του Απολογισμού του 16μηνου Σεπτέμβριος 2014- Δεκέμβριος 2015 της διοίκησης της περιφέρειας ΑΜ-Θ. Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Παυλίδης υπογράμμισε ότι ο απολογισμός απορρέει ,όχι μόνον ως υποχρέωση από τον νόμο, αλλά ως πράξη ευθύνης και ανοιχτού διαλόγου απέναντι στην κοινωνία. Να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος απολογισμός της παρούσας διοίκησης.
«Παραλαμβάνοντας την διοίκηση, εντοπίσαμε σημαντικά κενά που δημιουργούσαν δυσλειτουργίες και ακόμη είμαστε στην κατεύθυνση της επίλυσης αυτών των δυσλειτουργιών. Οι παρατάξεις αποτελούν βασικούς μοχλούς για την λειτουργία του ΠΣ, καθώς εκπροσωπούν τους πολίτες αυτού του τόπου. Εμείς, αυτή τη λειτουργία τους την υποστηρίζουμε, συμφωνήσαμε, διαφωνήσαμε, μιλήσαμε για εκατοντάδες θέματα κι επιχειρούμε να υπερβούμε τις εθνικές πολιτικές προς όφελος των συμφερόντων του τόπου μας. Ένα χαρακτηριστικό του 2015 είναι ότι ο θεσμός ταξίδεψε μόνος, δεν είχαμε τη δέουσα θεσμική και οικονομική βοήθεια και το διάστημα αυτό όλη η χώρα λειτούργησε μέσα σε ιδιαίτερες δυσκολίες. Εμείς έπρεπε να λειτουργήσουμε παρά τις δυσκολίες μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο προσέθετε δυσκολίες. Άλλο στοιχείο είναι η αποδυνάμωση της περιφέρειας από το προσωπικό, με αποτέλεσμα πολλά γραφεία, ακόμη και το δικό μου, να λειτουργούν με πολλά κενά. Καταγράφηκαν για το διάστημα αυτό 40 αποχωρήσεις στελεχών με μεγάλη εμπειρία. Τρίτο χαρακτηριστικό ήταν η βαθμιαία μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να μας δημιουργούνται συνθήκες ασφυξίας. Να διευκρινιστεί ότι οι πόροι του ΕΣΠΑ δεν σχετίζονται με τα καθημερινά μας προβλήματα».

Η περιφέρεια έχει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ υπογράμμισε ότι η περιφέρεια έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, λέγοντας μεταξύ άλλων :«Ανακτώντας το οξυγόνο που της αντιστοιχεί, παίρνει τεράστιες προοπτικές. 10 εκ. άνθρωποι εισέρχονται από τους συνοριακούς σταθμούς κάθε χρόνο. Η θέση της περιφέρειας βάλλεται από τη γειτνίαση με τη Βουλγαρία που έχει ένα φορολογικό καθεστώς ελκυστικό για την επιχειρηματικότητα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξει η κυβέρνηση. Το 2013 ήταν το έτος με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Η περιφέρεια πρέπει να δράσει, δεν μπορεί να μείνει σε αδρανή πορεία, κάθε ευκαιρία να γίνει ανάπτυξη και η ανάπτυξη έρχεται με ένα άθροισμα δράσεων», είπε χαρακτηριστικά. Προσδιορίζοντας το είδος της ανάπτυξης που μπορεί να έχει μελλοντικά η ΑΜ-Θ, είπε με νόημα ο κ. Παυλίδης: «Κάθε ανάπτυξη που δεν στηρίζεται στον πλούτο της περιοχής, έχει ημερομηνία λήξης. Διακρίναμε αδόμητη ανάπτυξη χωρίς τη δέουσα σύνδεση των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Εκείνο που εντοπίσαμε είναι ότι υπάρχει έλλειψη ενδοπεριφερειακής κοινής συνείδησης, δεν αγαπιόμαστε μεταξύ μας».

Έκλεισε η ψαλίδα του ΕΣΠΑ

Αναφορά έκανε ο περιφερειάρχης στη Διαχειριστική Περίοδο 2007-2013, λέγοντας ότι αυτή έκλεισε με μεγάλη επιτυχία. «Μεγάλη ήταν η προσπάθεια που καταβλήθηκε από την Διαχειριστική Αρχή, αλλά και όλοι οι φορείς, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες εργάστηκαν ώστε να κλείσει η ψαλίδα. Το ποσό ήταν ένα μείγμα από εθνική χρηματοδότηση και χρηματοδότηση της Ε.Ε, αλλά εξαιτίας της αδυναμίας της πατρίδας μας να εισφέρει την δική της συμμετοχή, το ποσό μειώθηκε. Η απορρόφηση ήταν στα 470 εκ. ευρώ, σε ποσοστό το 116% της συνολικής δαπάνης, εξαιρέθηκαν μάλιστα οι δυο τελευταίες ημέρες της χρονιάς. Στο διάστημα της δικής μας διοίκησης, ολοκληρώσαμε το 38% των έργων του ΕΣΠΑ από τον Σεπτέμβρη του 2014 έως τον Δεκέμβριο 2015. Από το 78% το αποδώσαμε στο 116%. Η μεγάλη μάζα των έργων χρηματοδοτήθηκε, υπάρχουν μεταφερόμενα έργα, εκείνα που είναι επιλέξιμα κι ένας αριθμός έργων που έμειναν από έξω, όπως οι πλωτές εξέδρες της Καβάλας, που περαιώνονται από εθνικούς πόρους. Κάποια μη επιλέξιμα έργα είναι στην πρόθεσή μας να τα επαναφέρουμε, έχοντας πάντα ως στόχο «όχι εντάξεις για τις εντάξεις» και «ούτε ευρώ χαμένο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι ενεργοποιήθηκε ήδη το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020, με προσκλήσεις έργων της τάξης των 80 εκ.
Εκτός όμως από τα έργα του ΕΣΠΑ, ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι δεν υπήρχε δομή που να αξιολογεί προτάσεις για έργα εκτός ΕΣΠΑ, δομή που ήδη δημιουργήθηκε και πλαισιώθηκε μεταξύ άλλων και με δημόσιους λειτουργούς. «Το κενό ήταν επουσιώδες και δημιουργούσε απώλειες και έλλειψη συνεννόησης, αφού δεν υπήρχε κεντρικό σημείο αναφοράς».

Αποτελεσματική η καταπολέμηση των κουνουπιών

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο κ. Παυλίδης για τα αποτελέσματα του έργου Καταπολέμησης των Κουνουπιών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της περιφέρειας, όπως είπε χαρακτηριστικά, με εξαίρεση τον Βόρειο Έβρο, εκεί όπου, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν, οι εστίες των κουνουπιών δεν περιορίστηκαν εξαιτίας των ορυζώνων της απέναντι πλευράς. «Με τον νέο ιό που εμφανίστηκε στη Λατινική Αμερική υπάρχει τεράστια αναστάτωση παγκοσμίως. Πέρυσι καταφέραμε για πρώτη φορά, και δεν ήταν τυχαίο, να πετύχουμε υψηλό αποτέλεσμα σε όλες τις περιοχές, με εξαίρεση τον Βόρειο Έβρο που δεν έμεινα ευχαριστημένος. Τα προηγούμενα χρόνια δεν περνούσαν οι συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η δική μας σύμβαση πέρασε «αβρόχοις ποσίν» χωρίς καμία παρατήρηση. Δεν έγινε ένας ενιαίος διαγωνισμός, αλλά ένας για κάθε περιφερειακή ενότητα, παρά τις έντονες διαφωνίες της αντιπολίτευσης. Καθιερώσαμε σύστημα GPS για τη νέα χαρτογράφηση όλων των μεγάλων εστιών και γενικότερα υπήρχε ικανοποίηση. Οι αστοχίες του Έβρου οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στους ορυζώνες της απέναντι πλευράς».
Αναφορά έκανε και στη συμφωνία με τη ΔΕΠΑ, σύμφωνα με την οποία, θα συνδεθούν με το φυσικό αέριο οι 5 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, παρά το ότι από την αρχή της διαπραγμάτευσης η ΔΕΠΑ επέμενε για τη σύνδεση λιγότερων πόλεων. Το έργο εκτιμάται στα 110 εκατομμύρια, με την περιφέρεια να συμμετέχει κατά 25 εκατομμύρια.
Κεντρική πολιτική επιδίωξη χαρακτήρισε ο κ. Παυλίδης την ανάπτυξη της ενδοπεριφερειακής συνείδησης: «Αν αλληλουποστηριχθούμε, τότε η οικονομική κίνηση και το ΑΕΠ θα αυξάνονταν σημαντικά», είπε συγκεκριμένα, υπογραμμίζοντας ότι «αν ο κάθε πολίτης έπαιρνε αγαθά από την περιφέρεια 1.000 ευρώ, θα πρόσθετε 610 εκ στην αγορά της περιοχής».
Ο κ. Παυλίδης έκανε αναφορά και στο πρόγραμμα «Έξυπνη Εξειδίκευση» το οποίο έτυχε εγκωμιαστικών σχολίων στις Βρυξέλλες που παρουσιάστηκε, στη καθιέρωση νέου λογότυπου της περιφέρειας και νέων ικανοποιητικών εντύπων με τουριστικό περιερχόμενο, και σε πολλά επιμέρους θέματα.
«Η διάθεσή μας να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση και όλους τους θεσμικούς φορείς είναι απεριόριστη» ολοκλήρωσε την εισήγησή του ο κ. Παυλίδης, δίνοντας το λόγο στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Σωτήρη Παπαδόπουλο για να ενημερώσει το σώμα για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στο τομέα ευθύνης του. Σύμφωνα με την οργάνωση της συζήτησης, θα ακολουθούσαν εισηγήσεις από τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ή και διευθυντές των υπηρεσιών, εάν κρίνονταν απαραίτητο και στη συνέχεια θα έπαιρναν το λόγο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2020», η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο, «Θάσος, φως και χρώματα»

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2020», η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας ...