ΕΡΓΑΣΙΑ

Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης σε 15.000 άνεργους νέους μέχρι 24 ετών

eykairia_katartisisΜε αυξημένες αποδοχές για τους ανέργους και σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, τέθηκε σε εφαρμογή πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που παρέχει ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης σε 15.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-24 ετών.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 39,75 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Στο πρόγραμμα επιδοτούμενης κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως εφοδιαστική αλυσίδα (logistics), λιανικό εμπόριο, εξωστρέφεια και διεθνές εμπόριο (με έμφαση στον πρωτογενή τομέα), καθώς και τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.)

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους δυνητικά ωφελούμενους άρχισε στις 16/2/2016 και λήγει στις 31/3/2016.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν 1.471 ευρώ, και όχι 799 ευρώ, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Στις καινοτομίες του προγράμματος περιλαμβάνονται:

 

  • Εναλλαγή κατάρτισης και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις, διάρκειας 260 ωρών.
  • Κατάρτιση των ωφελούμενων με συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, τα οποία βασίζονται στα εγκεκριμένα επαγγελματικά περιγράμματα από τον ΕΟΠΠΕΠ.
  • Πιστοποίηση προσόντων των ωφελούμενων.
  • Δημιουργία ειδικού μητρώου των επιχειρήσεων των κλάδων, ανά ειδικότητα και περιοχή, μέσω του οποίου οι εταιρείες θα ζητούν άνεργους για πρακτική άσκηση.

 

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις στις οποίες θα κάνουν πρακτική άσκηση οι άνεργοι δεν θα επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία υπογραφής της ένταξής τους στο έργο και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button