ΚΑΒΑΛΑΠΑΓΓΑΙΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Θ. Μαρκόπουλος στα τενάγη Φιλίππων και στην «αλάνα» της Νέας Ηρακλείτσας

Επιθεώρηση στα έργα που έχουν δρομολογηθεί

markopoulow_tenagi15220162Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας και καταπολέμησης κουνουπιών, Σωτήρη Παπαδόπουλο και συνεργάτες του, επισκέφτηκε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 τα τενάγη Φιλίππων και «περπάτησε» από το φράγμα της Νικήσιανης μέχρι το αγρόκτημα της Ελευθερούπολης, διαπιστώνοντας την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά από σειρά παρεμβάσεων που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. στην περιοχή. Με τις στοχευμένες ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί, η απορροή του περισσεύματος των υδάτων από τις βροχές εξελίσσεται ομαλά και με τέτοια ταχύτητα, ώστε τα αγροτεμάχια θα είναι κατάλληλα να καλλιεργηθούν χωρίς καθυστέρηση και χωρίς να προκληθεί οικονομική ζημιά στους καλλιεργητές. Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται:

markopoulow_tenagi1522016

 

  • Οι εργολαβίες καθαρισμού της κεντρικής τάφρου μέχρι το φράγμα της Συμβολής και η αφαίρεση της ξυλώδους βλάστησης από την κεντρική τάφρο.
  • Ο επανυπολογισμός και η υποβάθμιση του επιπέδου υπερχειλιστήρα του φράγματος της Νικήσιανης.
  • Η κατάργηση του «by pass».
  • Η αφαίρεση της παλιάς πεσμένης γέφυρας, η οποία εμπόδιζε την απορροή των υδάτων στο Παλιοχώρι.
  • Ο καθαρισμός της τάφρου του Βαλτοχωρίου και μία σειρά αντίστοιχων έργων στην Π.Ε. Δράμας, καθώς και η συνεργασία με την Π.Ε. Σερρών στη λειτουργία του φράγματος Συμβολής.

 

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση των παρεμβάσεων που έχουμε δρομολογήσει. Είναι σημαντικό, ότι η διαφορετική προσέγγιση της κατάστασης από τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας αποδίδει και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον περιφερειάρχη, κύριο Γεώργιο Παυλίδη, που παρά την οικονομική στενότητα διέθεσε τα χρήματα, προκειμένου να υλοποιήσουμε τις παρεμβάσεις για να εκτονώσουμε την κατάσταση». Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επισκέφτηκε και την αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας, όπου είδε τα έργα που αφορούν τον καθαρισμό της τάφρου και των κάθετων καναλιών.

Για την παρέμβαση αυτή δήλωσε: «Μπορεί οι καθαρισμοί αυτοί να μην περιλαμβάνονται στις κατ’ εξοχήν αρμοδιότητες της Περιφέρειας παρ’ όλα αυτά, θεωρήσαμε σκόπιμο να καθαρίσουμε την τάφρο και τα κάθετα κανάλια για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες οσμές που αναδυόταν, τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, τις επιπτώσεις στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας, αλλά και την αποφυγή κινδύνων πλημμυρών. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με το ποσό που εξασφάλισε και διέθεσε ο περιφερειάρχης για το σκοπό αυτό, καθάρισε τα κανάλια και θα προχωρήσει και σε άλλες παρεμβάσεις σε παραλιακές περιοχές του Δήμου Παγγαίου». Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση του Τ.Ο.Ε.Β. της Πιέριας κοιλάδας, στην οποία και μίλησε, καθώς και στη διαμαρτυρία των αγροτών στα διόδια της Μουσθένης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button