ΚΑΒΑΛΑΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη καφεζυθοπωλών στην ΟΕΒΕ Καβάλας

«Αν ο δήμος δεν αλλάξει τακτική θα αλλάξουμε εμείς την δική μας»

siskepsizithopolonΚλειστή για τα τοπικά ΜΜΕ ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας με θέμα τα προβλήματα που απασχολούν τους καφεζυθοπώλες και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην Καβάλα. Το σημαντικότερο από τα προβλήματα που τέθηκαν υπόψη ήταν αυτό των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε πολλά καταστήματα λόγω της εφαρμογής του νέου κανονισμού λειτουργίας των πεζόδρομων.
Μετά την λήξη της σύσκεψης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης ανέφερε σε δηλώσεις του τα εξής:
Έγινε μια προσπάθεια να μαζευτούν σήμερα οι επαγγελματίες που έχουν προβλήματα με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν τελευταία. Τόσο η Ομοσπονδία, όσο και – θέλω να πιστεύω – και ο δήμος, ενημερώθηκαν για το τι έχει γίνει, αλλά η σημερινή προσπάθεια ήταν να βρεθούν οι καταστηματάρχες για να συντονιστούν καλύτερα και να κάνουν πιο δυναμικό και πιο συσπειρωμένο το Σωματείο τους.
Ο δήμος Καβάλας δεν καταλαβαίνει ότι αυτά τα καταστήματα δίνουν δουλειά σε αρκετούς συμπολίτες. Τώρα που η κατάσταση οικονομικά δυσκολεύει όλο και περισσότερο, η δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι πιο ανεκτική σε ορισμένα ζητήματα.
Κάποιοι έκαναν την αίτηση για να πάρουν την άδειά τους στα τέλη του 2014, αλλά ο Κανονισμός εγκρίθηκε – με όλες τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν – στα τέλη του 2015. Ενώ υπάρχουν αιτήσεις από τα καταστήματα ένα χρόνο πριν για να πάρουν τις άδειές τους, ο δήμος δεν δεχόταν να πληρώσουν οι καταστηματάρχες στην αρμόδια υπηρεσία, γιατί βρισκόταν σε εξέλιξη η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό. Και ξαφνικά έρχονται και βάζουν πρόστιμα σε κάποιον που έκανε αίτηση για να πάρει την άδεια. Αν αυτό δεν είναι παραλογισμός τότε τι είναι; Πιστεύω πως δεν κρύβεται καμία πρόθεση πίσω απ όλη αυτή την ιστορία. Αν όμως τα πράγματα συνεχίσουν έτσι τότε και εμείς θα αλλάξουμε τη δική μας τακτική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button