ΝΕΣΤΟΣΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελέστηκε o καθιερωμένος αγιασμός στο
2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης

Καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του είχε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

agiasmos2oxrysoupoli2016Μετά από εργασίες που κράτησαν αρκετούς μήνες και οι οποίες προκάλεσαν αναστάτωση σε γονείς και μαθητές, τελέστηκε την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ο αγιασμός στο 2ο Γυμνάσιο της Χρυσούπολης, παρουσία του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, δημοτικών συμβούλων και των αρμόδιων σχολικών επιτροπών. Το κτίριο του 2ου Γυμνασίου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Σφαγείων, στεγάζει επτά τμήματα, ενώ από του χρόνου τα τμήματα θα γίνουν εννιά, με 152 μαθητές από την Χρυσούπολη, το Χρυσοχώρι και το Ερατεινό, οι οποίοι έχουν ήδη μετεγκατασταθεί στην νέα τους σχολική μονάδα.

Σχετικά με το αν υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του 2ου Γυμνασίου, η πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής στο Δήμο Νέστου κ. Ψυλλίδου, απάντησε πως «υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις, όπως σε όλες τις σχολικές μονάδες. Η αίθουσα Φυσικής – Χημείας, το εργαστήρι Τεχνολογίας είναι πλήρως εξοπλισμένα και σε ένα μεγάλο μέρος η αίθουσα γυμναστικής. Υπολείπεται η αίθουσα μουσικής και το κυριότερο πρόβλημα μας είναι η κάλυψη των αναγκών του εργαστηρίου της Πληροφορικής. Θα απαιτηθεί ένα ποσό της τάξης των 5 – 6.000 ευρώ, ώστε να εξοπλιστεί πλήρως το 2ο Γυμνάσιο και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό, πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Δεν υπάρχει δίκτυο πληροφορικής, καθώς φτιάχνεται από την αρχή, οπότε θα επιβαρυνθούμε και με αυτό το κόστος».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου, Δήμητρα Καποδίστρια, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη λειτουργία του σχολείου και τη συνεργασία που υπάρχει με τη δημοτική αρχή και κυρίως με την κ. Ψυλλίδου: «Μοναδικό «αγκάθι» είναι ο εξοπλισμός του εργαστηρίου Πληροφορικής, το οποίο θα λυθεί σύντομα, όπως και ορισμένες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο. Η δημοτική αρχή είναι δίπλα μας και πρέπει να πω ότι δεν υπήρξε κανένα παράπονο έως τώρα από τους γονείς των μαθητών».

Καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του 2ου Γυμνασίου είχε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που εδώ και 2 χρόνια με το δικό του τρόπο και με προσωπικές παρεμβάσεις του προέδρου του, τόσο στο Δήμο αλλά και στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή στη Καβάλα κατάφερε το θέμα να προχωρήσει με ποιο εντατικούς ρυθμούς σε στιγμές πλήρες απραξίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button