ΠΑΓΓΑΙΟΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δημοτικών Σχολείων Δήμου Παγγαίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού της 25ης Μαρτίου

festival_paggaiou23320126 (1)Ιδιαίτερα επιτυχημένο το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δημοτικών Σχολείων Δήμου Παγγαίου, το οποίο διοργάνωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης, με την αρωγή του Δήμου Παγγαίου και της Δ/νσης ΠΕ Καβάλας, την Τετάρτη το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης», στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Παγγαίου.

Συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία Νικήσιανης, Γεωργιανής, Παλαιοχωρίου, Μελισσοκομείου, Ελευθερών, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου, και το 1ο, 2ο και 3ο  Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.

Πρόταση του Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης, Στέργιου Κεχαγιά, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ήταν, πρωτίστως, η καθιέρωση της εν λόγω εκδήλωσης ως θεσμός στο πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι το Φεστιβάλ αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, «κυκλικά», στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Παγγαίου.

Οι μικροί χορευτές παρουσίασαν χορούς από τη Θράκη, τον Πόντο, τη Μακεδονία κ.α., με τους γονείς και φίλους να τους επιβραβεύουν με το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

festival_paggaiou23320126 (2)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button