ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

1ο βραβείο σε μαθητή του Δ.Ω.Κ.

Σε πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ του ΔΩΚ (1)Στις αλλεπάλληλες διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ήρθε να προστεθεί μία ακόμη, δίνοντας μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια στην Οικογένεια του Ωδείου.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Μανωλούδης – αριστούχος μαθητής κιθάρας του καθηγητή μας Φώτη Κουτσοθόδωρου – απέσπασε το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Κιθάρας που διεξήχθη στις 8 Μαΐου στην Κοζάνη, στο πλαίσιο του 2ου Arpege Guitar Festival. Έπαθλο του νικητή ήταν μία χειροποίητη κιθάρα κατασκευής Βασίλη Βασιλειάδη (αξίας 3.500 €).

Το Arpege Guitar Festival, που ξεκίνησε το 2015, ήταν μια συνδιοργάνωση του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης και του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου, με την υποστήριξη του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας Κοζάνης. Διεξήχθη το τριήμερο 6-8 Μαΐου στους χώρους του Δημοτικού Ωδείου και του Λαογραφικού Μουσείου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια, συναυλίες, εκθέσεις και ο διαγωνισμός κιθάρας, στοχεύοντας στην ανοδική πορεία της κλασικής κιθάρας, στην ανάδειξη νέων ταλέντων αλλά και στη μετάδοση γνώσης και εμπειρίας από τους καλλιτέχνες που προσκλήθηκαν.

Στα ρεσιτάλ κιθάρας και μουσικής δωματίου εμφανίστηκαν σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι κιθαρίστες, όπως οι Κ. Κοτσιώλης, C. Perera, Θ. Μήτσαλας, Μ. Κονταξάκης, Γ. Νούσης και Μ. Τουμανίδης, οι οποίοι δίδαξαν παράλληλα και στα σεμινάρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button