«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Πότε θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τι εξετάζεται για προκαταβολές

Ημ/νία

“Κλείδωσε” η ημερομηνία για το άνοιγμα της πλατφόρμα του προγράμματος « Ανακαινίζω-Νοικιάζω » για την υποβολή αιτήσεων. Όπως γνωστοποίησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην ΕΡΤ, «το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» “το προγραμματίζαμε να βγει και λίγο πιο νωρίς στον αέρα. Το έχουμε καθυστερήσει γιατί έχουμε τεχνικό ζήτημα διαλειτουργικότητας. Το λύνουμε μέσα στις ημέρες. Έχουμε έτοιμη την υπουργική απόφαση με την πρόσκληση. Θεωρούμε ότι έως τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να κάνουμε και την έκπληξη και την προτελευταία εβδομάδα να έχει βγει το πρόγραμμα».

Η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε πως μέσω του προγράμματος «περίπου 50 εκατ. μπορούν να τα αξιοποιήσουν μέχρι 12.500 ιδιοκτήτες κενών κατοικιών, κλειστών. Σημαίνει ότι δηλώθηκαν κενές κατοικίες στο Ε2 τα τελευταία 3 χρόνια, είναι μέχρι 100 τετραγωνικά και ουσιαστικά μπορεί να κάνεις μια ανακαίνιση μέχρι 10.000 ευρώ και το κράτος θα σου δώσει τις 4.000 ευρώ αφού έχεις αναρτήσει τα ηλεκτρονικά τιμολόγια για να είναι όλα διαφανή και να έχεις μισθώσει και το σπίτι για 3 χρόνια για να αποφύγουμε και την περίπτωση της βραχυχρόνιας μίσθωσης».

Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν προκαταβολές στο πλαίσιο του προγράμματος. «Αυτή τη στιγμή συζητάμε μήπως μπορούμε να δίνουμε και μια μικρή προκαταβολή γιατί πολλές φορές ξέρετε ότι θα έρθει ιδιώτης και θα πει ότι υπάρχει οικονομική στενότητα. Μπορεί να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθεσιμότητα των πόρων. Σκεφτόμαστε μήπως δώσουμε και το μισό ποσό ως προκαταβολή για να είναι και ένα κίνητρο για να λειτουργήσει καλυτέρα το πρόγραμμα» τόνισε με έμφαση η υπουργός.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα