ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49

Την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου και το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η ηλικιακή ομάδα 40-44 μάλιστα θα ξεκινήσει να εμβολιάζεται άμεσα από την Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ η ηλικιακή ομάδα 45-49 θα εμβολιαστεί και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Υπενθυμίζεται, ότι από αύριο Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, η οποία επίσης θα ξεκινήσει να εμβολιάζεται από την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου.

Ακόμη, όπως έκανε γνωστό ο κ. Θεμιστοκλέους, πλέον όσοι κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, μπορούν να κάνουν πλέον την δεύτερη δόση μετά από 8 εβδομάδες αντί για 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Όσοι δε έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και έχουν κλείσει ραντεβού μετά από 12 εβδομάδες, μπορούν να αλλάξουν την ημερομηνία για την δεύτερη δόση στις 8 εβδομάδες από την πρώτη.

Επίσης, από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 2.870.000 πολίτες. Από αυτούς 2.025.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και πάνω από 845.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Δευτέρα του Πάσχα, εκτός από την Κυριακή του Πάσχα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button