Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: Να ανοίξει η γέφυρα του Ερυθροποτάμου, αν εκτιμηθεί η ικανοποιητική στατικότητα

Ημ/νία

Την πρόθεση της Περιφέρειας να δώσει ξανά στην κυκλοφορία την εδώ και 5 χρόνια κλειστή γέφυρα του Ερυθροποτάμου Διδυμοτείχου εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Ευάγγελος Πουλιλιός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ Πουλιλιος τόνισε πως αν εκτιμηθεί η ικανοποιητική στατικότητα της γέφυρας, θα την ανοίξει μέσα σε δυο μήνες.

Ήδη από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του την επισκέφθηκε διαπιστώνοντας όπως είπε ότι δεν έχει τεράστιο πρόβλημα.

Σύμφωνα δε με το πόρισμα της εταιρείας για την στατική επάρκεια της γέφυρας, τονίζεται ότι αυτή δεν επισκευάζεται και στην θέση της θα έπρεπε να γίνει μια καινούργια.

Το πόρισμα έλεγε ακόμη ότι το πλάτος της θα έπρεπε να είναι 12 μέτρα με τα σχετικά πεζοδρόμια (σήμερα είναι 6) , αλλά και ότι οι βάσεις της δεν έχουν ούτε χιλιοστό μετατοπισθεί εξαιτίας του νερού. Οι ρωγμές που υπάρχουν από τις οποίες φαίνονται τα σίδερα , οφείλονται όπως εξήγησε ο κ Πουλιλιός πως όταν έπεφτε το τσιμέντο τα σίδερα ήταν κοντά στο καλούπι.

Η αντικατάσταση της γέφυρας είναι και χρονοβόρα (10 χρόνια περίπου) και δαπανηρή. όπως επισημαίνει ο κ Πουλιλιός.

Πρώτο τους μέλημα είναι να προχωρήσουν στην ανάθεση μιας ακόμη στατικής μελέτης σε άλλη εταιρεία ώστε να υπάρχει μια δεύτερη άποψη για την εικόνα της υπάρχουσας γέφυρας. Αν διαπιστωθεί ότι η στατικότητα είναι επαρκής, θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις- συντηρήσεις τον πρώτο μήνα ώστε τον δεύτερο να δοθεί στην κυκλοφορία.

Πέραν τούτου, όπως δήλωσε, παραμένει και ο σχεδιασμός να προχωρήσουν σε μελέτη για την δημιουργία νέας γέφυρας.

«Δυστυχώς δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να την ανοίξει, δεν υπήρχε πολιτική απόφαση γι’ αυτό» τόνισε.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια γέφυρα που εδώ και δεκάδες χρόνια συνδέει την πόλη με τα χωριά της νοτιοδυτικής πλευράς του Δήμου , με στρατόπεδα, με την σχολή Αστυφυλάκων αλλά και με τα νεκροταφεία της πόλης, κάτι που σταμάτησε τα τελευταία 5 χρόνια ταλαιπωρώντας μεγάλο αριθμό πολιτών οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν ένα τεράστιο κύκλο γύρω από το ποτάμι για να εξυπηρετηθούν .

Πηγή:ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα