Αντίθετοι οι Νοσοκομειακοί γιατροί Καβάλας με τα απογευματινά χειρουργεία

Ημ/νία

Κάθετα αντίθετος με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων που ανακοινώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας, Γιώργος Τεπελόπουλος.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. τόνισε ότι ”ο ερχομός του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις στον ορίζοντα για τον τομέα της υγείας, ξεκινώντας από τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, ο οποίος μας βρίσκει κάθετα αντίθετους”.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ

”Ο πρώτος λόγος είναι ηθικός, καθώς το Νοσοκομείο θα πρέπει να παρέχει δωρεάν παροχές υγείας στους ασθενείς και όχι να μπούμε σε μια λογική παζαριού. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μια τέτοια απόφαση είναι ανεφάρμοστη. Δεν γίνεται να χωρίσουμε τους ασθενείς σε κατηγορίες δυο ταχυτήτων, σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν, έστω λιγότερα από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν. Το Νοσοκομείο είναι για να εξυπηρετεί τους πάντες, αυτός είναι ο χαρακτήρας της δημόσιας υγείας. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται να μπούμε σε αυτήν την λογική που φέρνει το υπουργείο Υγείας”, ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Τεπελόπουλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΕΣ

”Επίσης, η απόφαση αυτή είναι ανεφάρμοστη και τεχνικά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες. Ποιοι χειρουργοί θα χειρουργήσουν απογεύματα, όταν όλες οι Κλινικές είναι υποστελεχωμένες; Ποιοι αναισθησιολόγοι, ποιο νοσηλευτικό προσωπικό, όταν τα Νοσοκομεία έχουν ποσοστά επάνδρωσης κάτω από 30%; Δεν υπάρχουν χειρουργικές αίθουσες για τα έκτακτα χειρουργεία και θα ανοίξουμε χειρουργικές αίθουσες τα απογεύματα; Είναι ανεφάρμοστο. Αν πραγματικά ήθελαν να εξυπηρετήσουν όλο αυτόν τον κόσμο θα έπρεπε να προσλάβουν προσωπικό, να γεμίσουν τα Νοσοκομεία, να αυξηθούν οι χειρουργικές αίθουσες και μετά το σύστημα θα μπορούσε να δουλέψει. Το έχουν αφήσει όπως είναι και προσπαθούν σιγά σιγά να βάλουν τον ιδιωτικό χαρακτήρα, να φτάσει ο πολίτης να πληρώνει για να νοσηλευτεί σε ένα Νοσοκομείο”, επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Καβάλας.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα