Απάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χ.Τοψίδη στον Μακάριο Λαζαρίδη

Ημ/νία

Αξιότιμε κε Λαζαρίδη,
Σε απάντηση της με ΑΠ 289/17-04-2024 επιστολής σας, σας γνωρίζω τα εξής:
Κατόπιν επικοινωνίας μου τόσο με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο, όσο και με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καβάλας και Συντονιστή Κρατικής Αρωγής κ. Λ. Καστανά, η καταβολή των επίμαχων αποζημιώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα γίνει στους δικαιούχους εφάπαξ, ήτοι σε μία μόνο δόση.
Αυτό συμβαίνει διότι: α) για τη συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων αποζημιώσεων (83%) από την πυρκαγιά της 21ης-08-2023 οι δικαιούμενες αποζημιώσεις είναι μικρότερες των χιλίων (1.000) ευρώ και β) ουδείς εξ αυτών υπέβαλε αίτημα λήψης προκαταβολής της αποζημίωσης.
Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, προέβησαν σε μία σειρά ενεργειών προκειμένου να συμπεριληφθούν στους καταλόγους δικαιούχων και οι πληγέντες, του Ν. Ξεριά, οι οποίοι δεν συγκαταλέγονταν αρχικά.
Σας γνωρίζω λοιπόν, ότι οι υπάλληλοι των αρμόδιων Διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας επιτέλεσαν ορθώς τα καθήκοντα τους και στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας.
Προς ενημέρωσή σας, σας κοινοποιώ και τις επιστολές του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, και του Διευθυντή ΔΑΟΚ & Συντονιστή Κρατικής Αρωγής της ΠΕ Καβάλας κ. Λεωνίδα Καστανά, στις οποίες περιγράφεται αναλυτικά το ιστορικό.

Χριστόδουλος Τοψίδης
Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα