Χαρίτων Παπαδόπουλος: «Στο σπίτι του «κακοδιαχειριστή» δεν μιλάνε για κακοδιαχείρηση»

ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Για τα έργα που έχει υλοποιήσει η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου και τους στόχους που έχει βάλει μίλησε στον «ΕτΠ», ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Χαρίτων Παπαδόπουλος. Παράλληλα, προκαλεί  τον τέως δήμαρχο, κ. Ξουλόγη, με αφορμή τα όσα έχει ισχυριστεί, να καταθέσουν τα στοιχεία στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ώστε να γίνει πλήρης διαλεύκανση των ενεργειών της κάθε διοίκησης και της διαχείρισης των οικονομικών και να αποδειχτεί που ήταν η κακοδιαχείριση και ποιος την έκανε.

 

Ερ: Κύριε Πρόεδρε, ποια είναι τα έργα που έχει υλοποιήσει η Δ.Ε.Υ.Α.Α. Παγγαίου από τότε που είστε επικεφαλής της επιχείρησης;

Απ: Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δίνετε να μιλήσω για τη ΔΕΥΑΑ Παγγαίου σε εσάς και κατ’ επέκταση και στους αναγνώστες σας. Από την ανάληψη των καθηκόντων μας τον Σεπτέμβριο του 2014 στόχος μας ήταν να καταστήσουμε την ΔΕΥΑΑ ως μία υγιή οικονομικά δημοτική επιχείρηση που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δημοτών σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται , χωρίς τις αλχημείες που γίνονταν από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, η οποία αρνούνταν να δει τα προβλήματα κατάματα και τα έκρυβε κάτω από το χαλί.

Με γνώμονα αυτό αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την υπηρεσία της άρδευσης από το Δήμο στη ΔΕΥΑΑ ώστε αυτή να καταστεί ο μοναδικός διαχειριστής των υδάτων του Δήμου μας με ότι αυτό συνεπάγεται στη βελτίωση της λειτουργίας αλλά και της ανταπόκρισης στα προβλήματα που θα παρουσιάζονταν σε γεωτρήσεις , αντλιοστάσια, δεξαμενές, θραύσεις αγωγών κλπ.

Το σημαντικότερο όμως που έχουμε πετύχει και ήταν άλλωστε και προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου μας του κ. Φίλιππου Αναστασιάδη ήταν η εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου. Η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου είναι πλέον και επίσημα ο διαχειρίστης του πεδίου αφού η πρόταση μας αξιολογήθηκε θετικά και υπογράψαμε το συμφωνητικό παραχώρησης για 35 έτη συνολικά. Να τονίσω ότι η προηγούμενη πρόταση που είχε κατατεθεί από τον Δήμο Παγγαίου, επί θητείας κ.Ξουλόγη, είχε απορριφθεί ως απαράδεκτη. Τις επόμενες μέρες προχωράμε με τις δοκιμαστικές αντλήσεις στις υφιστάμενες γεωτρήσεις.

Υπό κατασκευή αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι βιολογικοί σταθμοί στην παραλιακή ζώνη στην ενότητα Ορφανού και στην ενότητα Παγγαίου και επίσης τμήμα του εσωτερικού δικτύου  της Κάριανης  αφού ο μισός οικισμός δεν διέθετε αποχέτευση. Έχουν ολοκληρωθεί οι βιολογικοί σταθμοί στην Ελευθερούπολη,  στο Μυρτόφυτο, στη Φωλιά και στα Κηπιά-Χρυσόκαστρο και φυσικά οι ιδιωτικές παροχές στα χωριά αυτά. Επίσης είναι έτοιμες οι μελέτες και βρισκόμαστε στο στάδιο των αδειοδοτήσεων για κατασκευή υγροβιότοπων στη Μεσορόπη, στη Μουσθένη και ΜΕΛ στη Μεσιά-Μέλισσα-Αυλή.

Στον τομέα της ύδρευσης δώσαμε λύση στο πρόβλημα της αυξημένης συγκέντρωσης Αρσενικού στη Νικήσιανη και είναι έτοιμη μια καινούρια μελέτη που θα μεταφέρει νερό από καινούρια γεώτρηση στις δεξαμενές του οικισμού, ένα έργο που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Στη δημοτική ενότητα Ελευθερών ολοκληρώθηκε το εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς νερού από την περιοχή του Μαρμαρά, ενώ για να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του δικτύου ανορύξαμε μια νέα γεώτρηση για να ανταπεξέλθουμε στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες στην παραλιακή ζώνη των Ελευθερών. Έτσι σήμερα τροφοδοτούμε την περιοχή με 400 περίπου κυβικά μέτρα νερό όταν το 2014 τα 260 κυβικά μέτρα που μεταφέρονταν δεν επαρκούσαν και υπήρχαν συχνές διακοπές υδροδότητησης κυρίως στη Ν.Ηρακλίτσα.  Πριν λίγες ημέρες επιτύχαμε και την χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκ. ευρώ για τον τηλεέλγχο και τηλεχειρισμό της ύδρευσης στις δημοτικές ενότητες Παγγαίου, Ελευθερούπολης και κάποιων οικισμών της ενότητας Πιερέων. Επίσης καταθέσαμε τον φάκελο για την ανόρυξη νέας υδρευτικής γεώτρησης για τον οικισμό του Ορφανίου.

Σημαντικές είναι και οι εξελίξεις στην άρδευση των καλλιεργιών που είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας για την οικονομία του Δήμου μας μαζί με τον τουρισμό. Η μεταφορά επιπλέον νερού άρδευσης από τον ποταμό Στρυμώνα έχει δρομολογηθεί. Η μελέτη μας βρίσκεται για αδειοδότηση στην ΠΕΧΩ κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη,  αφού το συγκεκριμένο έργο απαιτεί διπλή αδειοδότηση, καθώς ο Στρυμώνας ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας. Νέες γεωτρήσεις αξιοποιούνται στο Μυρτόφυτο, το Κοκκινόχωμα, το Κοκκινοχώρι και ένα νέο δίκτυο και μια νέα γεώτρηση μελετούνται για τον οικισμό του Ακροποτάμου και του Αγίου Ανδρέα.

 

Ερ: Ποιοι είναι οι στόχοι τους οποίους θέλετε να επιτύχετε έως το τέλος της θητείας σας;

Πάντα ο στόχος μας είναι ένας! Να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των δημοτών μας αλλά και των επισκεπτών που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στον Δήμο μας. Η παροχή αρίστης ποιότητας και επαρκούς ποσότητας νερού είναι το σημαντικότερο,  χωρίς να υποβαθμίζουμε την άρδευση , την αποχέτευση και την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών όπου γίνονται προσπάθειες να εξευρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία.

 

Ερ: Μπορείτε να εγγυηθείτε στους πολίτες του Δήμου Παγγαίου ότι το νερό που πίνουν είναι 100% κατάλληλο: Με ποιο τρόπο το διασφαλίζετε αυτό;

Φυσικά το νερό που πίνουν οι δημότες μας είναι 100% κατάλληλο. Πέρα από τις φυσικοχημικές ιδιότητες του νερού και τις συχνές αναλύσεις που γίνονται από τη ΔΕΥΑΑ αλλά και από την Διεύθυνση Υγείας, που είναι η υπερκείμενη υπηρεσία για την ποιότητα του νερού, έχουμε και συνεργείο το οποίο ασχολείται αποκλειστικά και καθημερινά με ελέγχους για το υπολειμματικό χλώριο, τους μικροοργανισμούς και όλα τα στοιχεία που πρέπει να βρίσκονται ή να μην βρίσκονται στο νερό που πίνουμε. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο καθαρισμός όλων των δεξαμενών που έγινε και εξακολουθεί να γίνεται σε όλους τους οικισμούς.

 

Ερ: Ποια είναι η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζετε;

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την τιμή του κυβικού στα επίπεδα που ήταν όταν παραλάβαμε την διοίκηση. Υπάρχει κοινωνικό τιμολογίο για ευπαθείς ομάδες και για διάφορες κατηγορίες της κοινωνικής διάρθρωσης όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες.Προσπαθούμε να αποφύγουμε τις διακοπές στην υδροδότηση λόγω απλήρωτων λογαριασμών αλλά από κάποιο σημείο και μετά είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε, για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας προς τους δημότες του δήμου μας.

Ερ: Το 2014 ως νέα διοίκηση στο Δήμο Παγγαίου πήρατε την απόφαση η ΔΕΥΑΑ Παγγαίου να είναι ο φορέας λειτουργίας και ελέγχου της άρδευσης των αγροτικών καλλιεργειών. Θεωρείται σωστή την απόφαση που είχατε πάρει τότε, με αφορμή και την έντονη κριτική που δέχεστε στο θέμα αυτό από την αντιπολίτευση, η οποία θεωρεί ότι η άρδευση είναι ζημιογόνα για την Επιχείρηση.

Συγγνώμη αλλά σε εκείνο που δεν απαντά η αντιπολίτευση είναι το καίριο ερώτημα «για το Δήμο η άρδευση δεν ήταν ζημιογόνα και έγινε τώρα ξαφνικά ζημιογόνα; Μήπως οι αλχημίες τους έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί; Μήπως κάναν επιλεκτική πολιτική με την άρδευση και τους ενοχλεί σήμερα που χρεώνονται όλοι και χρεώνονται δίκαια;» Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προσωπικά ρώτησα τον τέως Δήμαρχο αλλά απάντηση δεν πήρα. Όχι μόνο πέταξε την μπάλα στην εξέδρα αλλά θα πώ χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος κάθεται στην εξέδρα,απλός θεατής των γεγονότων.  Προφανώς και ήταν σωστή η απόφασή μας λοιπόν για να μπει επιτέλους τάξη τόσο στα οικονομικά του Δήμου Παγγαίου όσο και της ΔΕΥΑΑ.

 

Ερ: Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Ξουλόγης, παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι οφειλές της ΔΕΥΑΑΠ προς τρίτους (με ημερομηνία 31/12/2017) αγγίζουν τις 740.000 ευρώ, οι οφειλές προς της ΔΕΗ τα 1,5 εκ. ευρώ, ενώ οι ανείσπρακτες οφειλές από πελάτες αγγίζουν τα 6,2 εκ. ευρώ, δηλώνοντας απαισιόδοξος για το μέλλον της ΔΕΥΑΑΠ.  Τι απαντάτε;   

Καταρχήν θα πω ότι στο σπίτι του «κακοδιαχειριστή» δεν μιλάνε για  κακοδιαχείρηση…Δεν είναι δυνατόν να μιλάει και να χρησιμοποιεί τον όρο «κακοδιαχείρηση» ο τέως δήμαρχος όταν έλεγε,το 2014, ότι ο δήμος Παγγαίου δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, αλλά για τα έτη 2015 και 2016 δεν ήταν δυνατόν να συνταχθεί τεχνικό πρόγραμμα, λόγω οικονομικών προβλημάτων . Όταν παρουσίαζε την ΔΕΥΑΑ ως μία υγιή επιχείρηση που εισέπραττε λογαριασμούς  από τους δημότες αλλά δεν είχε έξοδα σε ρεύμα αφού αυτά πληρωνόταν από τον Δήμο. Καταλαβαίνεται ότι αυτό ήταν ένα παράτυπο ίσως και παράνομο τέχνασμα.  Μόνο τα ανείσπρακτα τον Σεπτέμβριο του 2014 άγγιζαν τα 5εκ. και οι οφειλές της ΔΕΥΑΑ ήταν πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ σε προμηθευτές και ΔΕΗ και βέβαια όλα αυτα με την υπηρεσία της άρδευσης στο Δήμο Παγγαίου και όχι στη ΔΕΥΑΑ. Επειδή λοιπόν «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» εγώ θα προκαλέσω μέσα από την εφημερίδα σας τον τέως Δήμαρχο, όπως έκανα βέβαια και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά απάντηση δεν πήρα,  να καταθέσουμε τα στοιχεία αυτά στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ώστε να γίνει πλήρης διαλεύκανση των ενεργειών της κάθε διοίκησης και της διαχείρισης των οικονομικών και να αποδειχτεί που ήταν η κακοδιαχείριση και ποιος την έκανε. Η σύγκριση να είστε βέβαιοι δεν τον ευνοεί…

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Η Θάσος μετράει τις «πληγές» της

Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια από την ισχυρή καταιγίδα Αρκετά σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νησί της ...