Δ. Αλεξανδρούπολης: Συστήνεται εκ νέου επιτροπή για τη διεκδίκηση της δυτικής χερσαίας ζώνης

Ημ/νία

Τη διεκδίκηση της δυτικής χερσαίας ζώνης για χρήση της κοινωνίας των πολιτών θα επιδιώξει εκ νέου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με τη σύσταση ειδικής επιτροπής, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στο πιο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Κύριο και γενικό έργο της επιτροπής θα αξιολογήσει και θα καθαρογράψει την επιχειρηματολογία έναντι του ΟΛΑ, του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η επιτροπή θα συγκροτηθεί μέχρι το τέλος του έτους και θα αναλάβει το έργο με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, επιδιώκοντας να διατηρήσει τα ούτως ή άλλως παραχωρημένα για πολιτισμό, αθλητισμό και αναψυχή στρέμματα μέχρι το τέλος του 2029. Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, Ιωάννη Ζαμπούκη, θα πρέπει και τα υπόλοιπα τ.μ. να συμπεριληφθούν (δηλαδή ο χώρος του Luna Park και του πάρκινγκ) προκειμένου ολοκληρωμένα αυτό το μέτωπο να επιστρέψει στις χρήσεις της κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης.

«…Μέχρι σήμερα (η δυτική χερσαία ζώνη) δεν αποφέρει εισόδημα από λιμενική δραστηριότητα, πρέπει να εγκαταλειφθεί αυτή η ιδέα όσο και αν υπάρχει αντίλογος από την πλευρά του ΟΛΑ και ΤΑΙΠΕΔ ότι επίκειται σχεδιασμός και ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Μελετών για το τί μπορεί να γίνει προς την αξιοποίηση των στρεμμάτων» δήλωσε σχετικά με τα αντεπιχειρήματα του οργανισμού λιμένος ο κ. Ζαμπούκης.

«Είναι μακροχρόνια διαδικασία, υπήρχε πρόταση εκ μέρους μας στο ΔΣ να υπάρξει μια συνδιαχείριση, ένας συνεταιρισμός εφόσον συγκλίνουμε στο ότι θα μπορούσε να μελετηθεί στο σημείο η δημιουργία των υποδομών για τη φιλοξενία μαρίνας» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι στο ΔΣ της Παρασκευής 16/12, στο τεχνικό πρόγραμμα του διαχειριστικού έτους 2023, θα συζητηθεί η πρόταση για τη μελέτη μαρίνας.

«Ο ΟΛΑ είναι είναι μια ανώνυμη εταιρεία που επιδιώκει το κέρδος…επικρατεί μάλιστα το παράλογο να συμμετέχει εκπρόσωπος του επιμελητηρίου Έβρου και όχι του Δήμου Αλεξανδρούπολης στις συνεδριάσεις του ΟΛΑ ή στη σύσταση και λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου – η ενημέρωση που έχουμε εξαντλείται στα δελτία τύπου του οργανισμού» έκλεισε ο ίδιος.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα