Δεν υπάρχει δυνατότητα για απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Καβάλας όπως δηλώνει η Κατερίνα Πετράκη

Ημ/νία

Ούτε για αστείο δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση για τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν.Κ., Κατερίνα Πετράκη.

”Το θέμα των απογευματινών χειρουργείων, τουλάχιστον για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επί της ουσίας δεν υφίσταται, με την έννοια ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να συμμετάσχει σε αυτά τα χειρουργεία”, επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις της η Κατερίνα Πετράκη.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ

”Ηδη στα χειρουργεία το προσωπικό είναι αποδεκατισμένο και είναι στο 1/3 από αυτό που θα έπρεπε να είναι. Τους οφείλονται από 50 ρεπό στον καθένα κατά μέσο όρο και όλες οι άδειες των τελευταίων 2 – 3 ετών. Είναι πραγματικά αστείο και μόνο που συζητάμε για απογευματινά χειρουργεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Θεωρώ ότι αυτοί που τα λένε όλα αυτά, είναι σαν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι στα νοσοκομεία το ιατρικό και το παραϊατρικό προσωπικό είναι πραγματικά έτοιμο να εκραγεί. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο ή ποια νοσοκομεία έχουν στο μυαλό τους. Στο δικό μας Νοσοκομείο υπάρχει καθημερινή εφημερία που σημαίναι ότι μπορούν να μπαίνουν επείγοντα χειρουργεία αφενός και αφετέρου υπάρχει μία Κλινική, αντί για δύο όπως προβλέπει ο Οργανισμός του Νοσοκομείου, εξαιτίας της έλλειψης των επιμελητών γιατρών γενικής χειρουργικής”, ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις της η Κατερίνα Πετράκη.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

”Από την άλλη υπάρχει ένα προσωπικό που έχει πραγματικά ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια της αντοχής και της δύναμης και επειδή μιλάμε για απογευματινά χειρουργεία και για όσους συμμετέχουν εκεί μιλάμε για εργασία πέραν της κανονικής εργασίας, πέραν του ωραρίου, αντιλαμβανόμαστε ότι σε ένα προσωπικό που εργάζεται επτά μέρες την εβδομάδα γιατί δεν θα πάρει τα ρεπό του, να δουλεύει και το πρωί και το απόγευμα, να κάνει υπερεργασία πέραν των ωραρίου του και να ξαναγυρίσει και να δουλέψει ξανά τη νύχτα. Πραγματικά είναι αστεία και να τα συζητάμε όλα αυτά”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

ΑΚΟΜΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ

Όσον αφορά τέλος το μείζον θέμα της ενίσχυσης του νοσηλευτικού προσωπικού, η Κατερίνα Πετράκη υπογράμμισε ότι ”Δεν έχει έρθει κανένας εργαζόμενος, ούτε ένας νοσηλευτής, ούτε ένας άνθρωπος για το παραϊατρικό προσωπικό. Και αυτό δεν προβλέπεται και άμεσα. Αυτά που ακούμε για 40 και 50 άτομα είναι παραμύθια. Είναι απλά για να τα λέμε και μόνο. Το έχουμε εξηγήσει με κάθε τρόπο ότι ακόμη και προκήρυξη να γίνει αύριο και για τους 40 που έχουν υποσχεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας θα είναι οι ίδιοι ακριβώς που υπηρετούν ίσως και λιγότεροι! Διότι και πολύ σωστά δίνεται μοριοδότηση στο εργαζόμενο επικουρικό προσωπικό που βάσει της μοριοδότησης και της εμπειρίας τους θα καταλάβουν τις θέσεις. Ενδεχομένως και κάποιοι κάνοντας χρήση της εμπειρίας που απέκτησαν στο Νοσοκομείο Καβάλας να διοριστούν και σε άλλα Νοσοκομεία, οπότε θα φύγουν κιόλας και θα αποδυναμωθούμε ακόμη περισσότερο”.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα