ΚΑΒΑΛΑΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάκριση στην Εκπαιδευτική Ρομποτική για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού με θέμα «Ο Γαλαξίας μας»

διακριση για το 2ο δημοτικο σχολειοΗ ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας πέτυχε μια σημαντική διάκριση καθώς συμπεριλήφθηκε στις πέντε βραβευμένες ομάδες του 2ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για παιδιά Δημοτικού, στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού με θέμα «Ο Γαλαξίας μας», στις 27/2/2016.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (WROHellas), το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης και το ΑΧΙΟΝ Ξάνθης υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ.

Οι μικροί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου κατέλαβαν την 5η θέση ισοβαθμώντας με την ομάδα του Ιδιωτικού Σχολείου ΑΧΙΟΝ. Ο τίτλος της κατασκευής – παρουσίασης ήταν «Αστεροδειδής Γ.Ε.Λ. 999»και την παρουσίασαν οι μαθήτριες/τές: Μπάνου Έλενα, Μπεζάς Γιώργος, Μαυρομμάτης Ελευθέριος και Χάσπαρης Κων/νος. Το ευφάναταστο θέμα της κατασκευής – παρουσίασης ήταν η λειτουργία ορυχείων σ’ έναν αστεροδειδή του Γαλαξία μας με σκοπό την εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων.

Συνολικά διαγωνίστηκαν 18 ομάδες με 120 μαθητές από τους 5 Νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αναλυτικά η κατάταξη των ομάδων και οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button