Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας για να μπει τέλος στον εμπαιγμό και την νομιμοποίηση στο επικουρικό προσωπικό

Ημ/νία

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης για την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Σήμερα 8 Δεκεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας εργαζόμενοι/ες πραγματοποιήσαμε στάση εργασίας για τις ανανεώσεις των συμβάσεών μας στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Το Νοσοκομείο λειτουργεί με πάνω από το 50% των εργαζομένων να εργάζεται με προσωρινές συμβάσεις (ΟΑΕΔ, επικουρικού προσωπικού, με 3μηνα, ή υπό εργολαβικό καθεστώς). Αυτοί/ές οι εργαζόμενοι/ες δεν υπάρχει αμφιβολία πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου μας. Από την πλευρά του Υπουργείου αποτελεί εμπαιγμό προς τους συμβασιούχους το να μιλάει για 6μηνες ανανεώσεις συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, αλλά και το να υπάρχει προσωπικό του οποίου η σύμβαση ανανεώνεται για 12 ή 16 ημέρες ή για 3 μήνες στα Νοσοκομεία και σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες. Απαιτούμε μονιμοποίηση και αύξηση των μισθών για όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων το οποίο καταβάλλει υπερπροσπάθεια για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Επίσης απαιτούμε την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία. Δε ζητάμε πράγματα που φανταστήκαμε, αλλά απαιτούμε αυτά που μας υποσχέθηκαν δημόσια. Τέλος στον εμπαιγμό. Νομιμοποίηση στο επικουρικό».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα