ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δημοτικό Σχολείο Κάτω Νευροκοπίου

Ένταξη της Πράξης «Δημοτικό Σχολείο Κάτω Νευροκοπίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020

enntaxi-scholiou-periferias-1Στα πλαίσια της προσπάθειας για τη βελτίωση  των υποδομών ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε την ένταξη έργου  “Δημοτικό Σχολείο Κάτω Νευροκοπίου ” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020”.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την κατασκευή νέου κτηρίου  Δημοτικού Σχολείου στο Κάτω Νευροκόπι, το οποίο θα διαθέτει δώδεκα (12) αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσα ξένων γλωσσών και αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και φωτοβολταϊκά συστήματα για την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας.

Η δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 4.398.000€. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2017 και θα ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο του 2020.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης  δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα υποδομής και για αυτά που αφορούν την εκπαίδευση στον τόπο μας, έναν κλάδο που χρειάζεται την άμεση στήριξή μας, κυρίως δε στην περίπτωση του Κάτω Νευροκοπίου, όπου υπήρχε μεγάλη ανάγκη και πίεση από την τοπική κοινωνία για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος ».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button