Εγκαίνια της νέας αίθουσας διδασκαλίας χορού στο Κρυονερί

Ημ/νία

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023 τα εγκαίνια της νέας αίθουσας διδασκαλίας χορού του Ποντιακού Συλλόγου Κρυονερίου “Ο Ακρίτας”, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, του Βουλευτή της ΝΔ, εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων της Καβάλας και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων και πλήθους κόσμου.

Η αίθουσα διδασκαλίας χορού, που βρίσκεται στο κτήριο του Νηπιαγωγείου Κρυονερίου, ανακαινίστηκε πρόσφατα με τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, πολλών εθελοντών και των μελών του τοπικού Ποντιακού Συλλόγου.

Μετά τα εγκαίνια, ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Κρυονερίου πατέρας Προκόπιος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκε καλή χρονιά και κάθε επιτυχία στα μέλη του Συλλόγου.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη

“Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Κρυονερίου, Γιώργο Τσοτσόπουλο, καθώς και τους συνεργάτες του, για το γεγονός ότι διατηρούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις παραδόσεις μας.

Σ’ αυτή τη μικρή κυψέλη Πολιτισμού, εκτός από την εκμάθηση των ποντιακών χορών, θα μπορούσαν να γίνουν κι άλλες εκδηλώσεις, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουμε και τα υπόλοιπα ήθη και έθιμα μας στη νέα γενιά.

Ο Δήμος Καβάλας θα σταθεί στο πλευρό της διοίκησης του Ποντιακού Συλλόγου Κρυονερίου, για να υλοποιήσει κάθε είδους δράση ή παρέμβαση το επόμενο χρονικό διάστημα”.

Η χθεσινή εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους μουσικούς του Ποντιακού Συλλόγου Κρυονερίου “Ο Ακρίτας”, Σταύρο Μελισσόπουλο (τραγούδι), Γιώργο Μελισσόπουλο (λύρα) και Αλέξη Σιδηρόπουλο (νταούλι).

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα