ΠΑΓΓΑΙΟΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Παγγαίου για το 2019

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η ειδική συνεδρίαση με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Παγγαίου για το έτος 2019. Το θέμα για τον προϋπολογισμό του Δήμου Παγγαίου εισηγήθηκε η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Σύλια Ζαχοπούλου, η οποία εξήγησε αναλυτικά στο συμβούλιο το σχέδιο του προϋπολογισμού και τι ακριβώς προβλέπεται σχετικά με χρηματοδοτήσεις, δάνεια, επιχορηγήσεις και γενικότερα οικονομικές δοσοληψίες του Δήμου Παγγαίου. Εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται μέχρι να φτάσει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι το τελικό ύψος του προϋπολογισμού για το έτος 2019 διαμορφώνεται στο ποσό των 26.730.05,15  €.

Στην αρχική του τοποθέτηση επί του προϋπολογισμού ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης τόνισε «μέσα από καλή και χρηστή διαχείριση που δεν είναι απλώς μια διαχείρηση η οποία έχει κατά βάση την διαφάνεια, την ελικρίνεια και την εντιμότητα αλλά έχει και έναν στόχο καθαρά αναπτυξιακό, λαμβάνοντας υπόψιν τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε καταφέρνουμε να δίνουμε μια αναπτυξιακή τροχιά στον Δήμο μας, εκτελώντας έργα από τακτικά έσοδα όσο και από την ΣΑΤΑ».

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Ξουλόγης, σημείωσε «είμαστε στο πέμπτο έτος της θητείας μιας δημοτικής αρχής. Όλοι εμείς με αγωνία αναζητούμε την ανάπτυξη. Αναζητούμε ένα μεγάλο έργο σε αυτά τα 5 χρόνια. Αναζητούμε μια μελέτη που έγινε και θα φέρει ανάπτυξη. Αναζητούμε το όραμα, δυστυχώς δεν υπάρχει. Με λύπη μου άκουσα προχθές ή με χαρά να το πω, στο 2ο συνέδριο Τοπικής Ιστορίας, ότι έχουμε έτοιμη και ώριμη μελέτη για το οικοτροφείο. Για την ισοτρία να αναφέρω ότι την μελέτη για το οικοτροφείο την παραδόσαμε το καλοκαίρι του 2014 στον Μητροπολίτη Ελευθεθερούπολης. Ποια μελέτη θα βρει η επόμενη δημοτική αρχή που θα φέρει ανάπτυξη. Αυτά είναι τα ζητήματα μιας διοίκησης. Λέτε ότι συνεχίσατε κάποια έργα, ποια αναπτυξιακπά έργα δικά σας θα συνεχίσει η επόμενη δημοτική αρχή. Αυτό θέλω να δούμε, να κρίνουμε και να συγκρίνουμε. Γιατί είμαστε στο πέμπτο έτος και η προηγούμενη δημοτική αρχή διοίκησε μόνο τρεισίμησι χρόνια, όχι πέντε χρόνια. Υπάρχουνε μεγάλα ζητήματα στον Δήμο. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την διαχείριση, πρέπει να σας συγχαρούμε για τον άρτον και τα θεάματα, σε αυτό είσθε κορυφή. Επί της δικής μας διοίκησης μας κατηγορούσατε ότι κάνουμε πανηγύρια. Πέρασαν πέντε χρόνια και η παρουσία σας είναι μια κακή καθημερινότητα. Είναι εμφανές όπου και αν πας», τόνισε με έμφαση ο κ. Ξουλόγης.

Στην καθημερινότητα αναφέρθηκε και ο επικεφλαής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θόδωρος Μπόνος, τονίζοντας «η καθημερινότητα είναι το κορυφαίο θέμα του Δήμου. Η καθημερινότητα του πολίτη εξαρτάται πρωτίστως από την καθαριότητα των δημόσιων χώρων και μαζί με τις υπηρεσίες πρασίνου», ενώ αναφορά έκανε και στον διαγωνισμό 3Κ του ΑΣΕΠ, μέσω του οποίου προσλάμβάνονται 84 άτομα και έτσι, είπε, λύνεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, μεταξύ αυτών και της καθαριότητας.  Ο κ. Μπόνος χαιρέτισε την αύξηση του κονδυλίου που προβλέπεται για την κοινωνική πολιτική αλλά, όπως είπε, θα ήθελε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, όπως και το κονδύλι που αφορά τον τομέα του πολιτισμού.

Ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ορφανίδης τόνισε, «θεωρούμε ότι τα ποσά που δίνονται για την Ελευθερούπολη είναι δυσανάλογα με τα υπόλοιπα ποσά που δίνονται στους άλλους οικισμούς του Δήμου, υπογραμμίζοντας «είναι ο τελευεταίος προϋπολογισμός που ψηφίζεται με σύνθεση δημαρχοκεντρική. Δεν θα τον ψηφίσω, εύχομαι ο επόμενος προϋπολογισμός να είναι στα πλαίσια μιας άλλης λογικής».

Στη συνέχεια παίρνοντας πάλι τον λόγο ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης για να απαντήσει στα όσα ειπώθηκαν από πλευράς αντιπολίτευσης και κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα όσα έχουνε γίνει τα προηγούμενα χρόνια από την σημερινή διοίκηση σε έργα και μελέτες, ανέφερε «τολμάτε κ. Ξουλόγη με μια απολύτως λανθασμένη προσέγγιση να συγκρίνεται την δική μας διοίκηση με την δική σας και να μιλάτε και εσείς για γεωθερμικό πεδίο. Γιατί προκαλείται συνέχεια, γράφετε εκείνο το περιβόητο «απολύτως τίποτε» χαρακτηρίζοντας την διοίκηση μας και τους συνεργάτες που για εμάς διοίκηση δεν είναι μόνο η συμπολίτευση, είναι και όλοι αυτοί οι οποίοι υπερψηφίζουν τον προϋπολογισμό, είναι όλοι αυτοί οι οποίοι κάνουν προτάσεις και εμείς τις αποδεχόμαστε. Φτάνετε στο σημείο, εσείς να είσθε η απόλυτη μειοψηφία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις και φτάσατε μετά από τεσσεράμισι χρόνια να τοποθετείσθε επί του προϋπολογισμού όταν την άλλη φορά λέγατε ένα ξερό όχι».

Στο τέλος της συνεδρίασης το σχέδιο του προϋπολογισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button