Έκλεισε η Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καβάλας και μοιράστηκε το νοσηλευτικό προσωπικό στα άλλα Τμήματα

Ημ/νία

Έκλεισε τελικά η Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καβάλας καθώς τα περιστατικά που νοσηλευόντουσαν ήταν πολύ λίγα. Ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αχιλλέας Γερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το όλο γεγονός.

Συγκεκριμένα είπε ότι «οι ασθενείς covid στην κλινική μειωνόντουσαν συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Όταν έφτασαν σε μονοψήφιο νούμερο και σταθεροποιήθηκαν εκεί πήραμε την απόφαση, όπως προβλέπει ο Νόμος, να κλείσουμε την πτέρυγα αυτή. Τη διατηρούσαμε ως τώρα διότι είχαμε πάρα πολλές ιώσεις και τα Τμήματα ήταν επιβαρυμένα κι είχαμε επιπλέον φορτίο λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Δράμας και της Ξάνθης.

Τώρα πήραμε την απόφαση να πάνε όλα τα κρούσματα covid στα Τμήματα για να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε προσωπικό από τη κλινική του covid, να ενισχύσουμε τα τμήματα και να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Στην κλινική covid, σε περιόδους με φουλ ρυθμό, απασχολούνταν 15-18 άτομα προσωπικό. Στη συνέχεια μειώθηκαν στα 12-13 άτομα και τώρα αυτούς τους νοσηλευτές τους μοιράσαμε στα άλλα τμήματα για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας».

ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ

Πρόσθεσε ότι «στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας είχαμε φτάσει τα 187 νοσηλευόμενα άτομα με covid στην κλινική και τη ΜΕΘ. Τώρα, καθημερινά έρχονται 15-20 άτομα για να εξεταστούν και οι εισαγωγές είναι μία, δύο ή καμία. Αυτό γίνεται σε όλη την περιφέρεια. Πλέον, ο covid αντιμετωπίζεται πιο εύκολα, υπάρχει θεραπεία που ο κόσμος παίρνει εύκολα από το Νοσοκομείο και οι γιατροί μας πλέον έχουν μεγάλη εμπειρία. Δεν υπάρχει ο φόβος των πρώτων χρόνων. Βοήθησαν οι εμβολιασμοί, δημιουργήθηκε η ανοσία της αγέλης που συνεχώς χτίζεται και παρά το ότι δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας, τα κρούσματα είναι λίγα».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα