Εκλογές 2023: Διαφωνία για το debate – Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της Διακομματικής Επιτροπής

Ημ/νία

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τις εκλογές 2023, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Καλλιόπης Σπανού.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν το debate, που κυριαρχεί εξάλλου και στην κομματική αντιπαράθεση. Η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα ζήτησαν να πραγματοποιηθεί μία τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη θέση του για διεξαγωγή δύο debate, ένα με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και ένα δεύτερο μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο, στις 10 το πρωί, αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, όπου θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για το θέμα του debate.

Στη σημερινή ατζέντα ήταν και άλλα θέματα που αφορούν στις εκλογικές διαδικασίες, όπως τα όρια δαπανών, ο τηλεοπτικός χρόνος των υποψηφίων, και η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων, ενώ ζητήθηκαν διευκολύνσεις για τους εκλογείς για την μετάβασή τους στον τόπο που ψηφίζουν. Προτάθηκε μάλιστα από τους εκπροσώπους τους ΠΑΣΟΚ elections pass για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στους τόπους που ψηφίζουν.

Την ίδια ώρα, τέθηκε θέμα από την Ελληνική Λύση και το ΜΕΡΑ25 για εξαίρεση υποψηφίων από το Mega και η υπουργός να υπάρξει μια ανακοίνωση εν είδη παραίνεσης προς τα κανάλια για ισονομία. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα αστάθμητο πρωτογενή στοιχεία των δημοσκοπήσεων, για να πάρει την απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει δοθεί απάντηση από τον ΕΣΟΔΟΕ.

Παρέπεμψε το ζήτημα στην Ελεγκτική Επιτροπή για το εάν υπάρχει οποιαδήποτε θέμα με τις δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε ότι έχει γίνει ήδη καταγγελία για τρεις εταιρείες.
Η ψήφος αποδήμων θα γίνει σε 22.816, 99 εκλογικά τμήματα σε όλη την υφήλιο και ψηφίζουν 20 Μάϊου.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα