Εκμέκ τσουρέκι με μαστίχα Χίου και φρέσκο βούτυρο Κερκύρας

Ημ/νία

Λατρεμένο εκμέκ με τσουρέκι….δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει δοκιμάσει αυτήν την συνταγή και να μην ζητήσει και δεύτερο κομμάτι..πανεύκολο στο να το φτιάξεις και πολύ γρήγορο…Φρέσκο βούτυρο Κερκύρας και μαστίχα Χίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και γεμίζουν το σπίτι με αρώματα….

Η συνταγή δική σου με αγάπη…

Βήματα

1

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

2

Κόβουμε το τσουρέκι φέτες και το τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια λιώνουμε τα 80γραμ φρέσκου βουτύρου και βουτυρώνουμε τις φέτες από το τσουρεκι, πασπαλίζουμε με κανέλα κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 10 λεπτά ίσα να πάρει χρώμα.

3

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΈΜΑ

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα μαστίχα.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ λιωμένο μέσα σε 2 κουτ σούπας από το γάλα, την μαστίχα κ ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά κ προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας όσο η κρέμα είναι καυτή, τέλος προσθέτουμε κ το φρέσκο βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.

4

Αφού έχει πάρει χρώμα το τσουρέκι το βγάζουμε από το φούρνο και σιγά σιγά το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί και αφού έχουμε τις κρέμες έτοιμες με μια μαριζ στρώνουμε την κρέμα μαστίχα από πάνω πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα, συνεχίζουμε γαρνίροντας με ένα κορνέ την σαντιγί. Σερβίρουμε με αμύγδαλο φιλέ και κανέλα. Καλή επιτυχία

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα