Έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς διοργανώνει η Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας

Ημ/νία

Εως την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου η Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας θα παρουσιάσει μία έκθεση. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10πμ ως τη 1μμ και από τις 6μμ έως τις 9μμ. Η πρόεδρος κ. Σπυριδούλα Τσιάπα σημείωσε πως πρόκειται για έκθεση με παραδοσιακές αυθεντικές φορεσιές της Ηπείρου.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συλλόγου που έχουν στόχο τη διατήρηση, τη διάδοση και την προβολή των εθίμων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κάνουμε μια έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς για να δείξουμε ένα δείγμα του ενδυματολογικού πλούτου της Ηπείρου, αλλά και του τοπικού πλούτου. Είναι και δύσκολη υπόθεση να κάνουμε μια τέτοια έκθεση. Συνεργαστήκαμε με το σύλλογο Σκληβανιτών Ιωαννίνων που θα έρθει για να φέρει γύρω στις 15 αυθεντικές φορεσιές από την Ήπειρο. Οι τοπικοί σύλλογοι από Νικήσιανη, Δράμα, Προσοτσάνη, Θάσο, βοήθησαν με δικές τους φορεσιές. Βρήκαμε κούκλες για να τις στήσουμε, για μία έκθεση που αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ανταμώνουν μέσω αυτής της έκθεσης δύο περιοχές».
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πρόσθεσε ότι «ο σύλλογός μας κάνει κάποιες δραστηριότητες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Είμαστε ένας σύλλογος από μία απομακρυσμένη περιοχή, οι παλιότερες γενιές έχουν φύγει και οι νεότερες δεν ενδιαφέρονται και τόσο. Παρ’ όλα αυτά, διατηρούμε χορευτικό στον Πυθαγόρα, κάνουμε κάποια ανταμώματα, κάνουμε μια γιορτή πίτας με σκοπό να δείξουμε τον πλούτο μας και σ’ αυτόν τον τομέα. Κάναμε μια εκδρομή στην Ήπειρο τις μέρες της 28ης Οκτωβρίου και είδαμε πράγματα που δεν είχαμε δει».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα