Επέτειος 100 χρόνων από την Βουλγαρική εισβολή στην Φτέρη Παγγαίου

Με πολλούς κατοίκους του Ακροποτάμου και της ευρύτερης περιοχής, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016, εορτάσθηκε η επέτειος των 100 χρόνων από την εισβολή των Βουλγάρων κατακτητών στο χωριό Φτέρη του Παγγαίου.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελευθερούπολης κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στο θέμα της συγχωρητικότητος και στο εορταζόμενο θλιβερό ιστορικό γεγονός.

Αμέσως μετά ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στο επετειακό γεγονός, με ομιλία του κ. Λυμπεράκη Θεόδωρου, Δικηγόρου – Ιστορικού και τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

 

ΑΓΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΦΤΕΡΗΣ

 

Η Φτέρη ήταν ένα μικρό ελληνικό χωριό, που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ήταν χωμένο μέσα στο Όρος Σύμβολο, νότια του χωριού Ακροπόταμος και δυτικά του χωριού Φωλεά. Το πιο πιθανό είναι να κτίσθηκε σε τούτο το μέρος δια την αποφυγήν των πειρατών οι οποίοι λυμαίνονταν τα παράλια λίγο πιο νότια του χωριού. Ονομάστηκε Φτέρη από τις πολλές φτέρες που είχε εκεί γύρω.

Οι Φτεριώτες ήταν και είναι αληθινοί καθαρόαιμοι Μακεδόνες. Ανθρωπομορφικά θα μπορούσε κανείς να τους κατατάξει στους μέτριους με ψηλούς ανθρώπους με τα χαρακτηριστικά της γνήσιας Ελληνικής Μακεδονικής ράτσας που έμεινε αναλλοίωτη σε αρκετά μέρη του Παγγαιοριτικού χώρου και αλλού. Απέναντι λοιπόν από το Παγγαίο, στο όρος Σύμβολο και δίπλα σε ένα ποτάμι με γάργαρα νερά αποκομμένοι από τον κόσμο και από τον φόβο των ληστών και πειρατών, οι Φτεριώτες είχαν κτίσει ένα μικρό χωριό που το αποτελούσαν 50 με 60 πέτρινα σπίτια και κατοικούσαν ισάριθμες οικογένειες κτηνοτρόφων.

 

Οι κάτοικοι της Φτέρης ζούσαν κυρίως από την κτηνοτροφία και από την λίγη γεωργία. Ασχολούνταν πολύ με το κυνήγι «Έτρωγαν και ζούσαν από το κυνήγι όλο το χρόνο και μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα έτρωγαν κρέας από τα δικά τους ζώα».

Τα κυνήγια τους ήταν αγριογούρουνα, ελάφια, ζαρκάδια, λαγοί, πέρδικες, μπεκάτσες κ.α.  Παρ’ όλη  την φτώχεια τους κατάφεραν να χτίσουν μια Εκκλησιά αφιερωμένη στον αγαπημένο τους άγιο, τον μεγαλομάρτυρα  Γεώργιο, και ένα μικρό σχολείο όπου μάθαιναν γράμματα.

Ήρθαν όμως τα δύσκολα χρόνια του Ά παγκοσμίου πολέμου και η Βουλγαρική κατοχή και το έτος 1916 έμελε να είναι καταστροφικό για το χωριό και τους κατοίκους της Φτέρης. Στην Καβάλα έδρευε το 4ο σώμα στρατού και προσωρινός διοικητής του ήταν ο Συνταγματάρχης Χατζόπουλος. Πιστός στα κελεύσματα της κυβερνήσεως των Αθηνών και ελαφρά τη καρδία, χωρίς να σκεφθεί το κακό που επρόκειτο να πάθει η Ανατολική Μακεδονία με την απομάκρυνση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Καβάλα, συνένεσε στο να μεταφερθεί το 4ο  σώμα με όλον τον οπλισμό του στο Γκέρλιτς της Γερμανίας.

Με την αναχώρηση του 4ου σώματος στρατού για την Γερμανία, πέτυχε το σχέδιο των ΓερμανοΒουλγάρων, έμεινε αφρούρητη και απροστάτευτη η Ανατ. Μακεδονία και άρχισε η κατάληψη των εδαφών από τους Βουλγάρους και η άθλια κατοχή του Ά Παγκοσμίου πολέμου με τις εξορίες, εκτοπίσεις, τις αγγαρείες, την πείνα, την ψείρα, τις αρρώστιες, τους ξυλοδαρμούς, τις δολοφονίες, τις ομαδικές απελάσεις και την εξαθλίωση σε βάρος του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού, όπου ξεκληρίστηκαν χωριά ολόκληρα.

«Οι Γερμανοί έδειξαν επίτηδες αδιαφορία και με την απουσία τους, αφήκαν τις οπλισμένες χείρες των Βουλγάρων να δράσουν ελεύθερα κατά των Ελληνικών πληθυσμών» Επίσης« οι Βούλγαροι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και επιδόθηκαν σε συστηματικό εκβουλγαρισμό της περιοχής. Συνεργάστηκαν με τους Τούρκους σε βάρος των Ελλήνων».

Στην Ανατολική Μακεδονία κατά τον Ά Παγκόσμιο πόλεμο «α) 30.000 άνθρωποι πέθαναν, β) 42.000 άνθρωποι απήχθησαν από τους Βουλγάρους, γ) 12.000 άνθρωποι πήγαν οικειοθελώς στη Βουλγαρία για να μην πεθάνουν από την πείνα και δ) 12.000 άνθρωποι πέθαναν στην Βουλγαρία από την πείνα και τις στερήσεις».

Το χωριό της Φτέρης δεν γλίτωσε από τα χέρια των Βουλγάρων και αρχάς Σεπτεμβρίου του 1916 δέχθηκε την επίθεσή των. Την στιγμή της κατάληψης το χωριό αριθμούσε 100 κατοίκους.

Οι θάνατοι των εξορίστων στην Βουλγαρία ανέρχονται στους 35, ενώ ακόμη 35 εξόριστοι στην Βουλγαρία μπόρεσαν να επιστρέψουν. Τα κατεστραμμένα σπίτια του χωριού ανέρχονται στα 40, ενώ αναφέρεται πως άρπαξαν ακόμη και όλες τις ζωοτροφές.

Ο επονομαζόμενος Κων/νος Κυριακός, που γεννήθηκε στα Λακκοβήκια, γιατρός στο επάγγελμα, είχε ιδιοκτησίες στο χωριό της Φτέρης και μελλίσια. Γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου του 1919, αφού έδωσε όρκο, έκανε την ακόλουθη κατάθεση μπροστά στην επιτροπή που έπαιρνε συνεντεύξεις για τις θηριωδίες κατά την Βουλγαρική κατοχή στην Ανατολική Μακεδονία. «Ένα μήνα μετά την βουλγαρική κατάληψη, έφτασε εδώ το 158ο Σύνταγμα του Τουρκικού Πεζικού, διοικούμενο από τον συνταγματάρχη Μαχμούτ Νεντίν Μπέη, που στρατοπέδευσε στο χωριό Μπόμπλιανη. Οι στρατιώτες διέπραξαν κάθε είδους λεηλασίες εις βάρος των κατοίκων, κατέστρεψαν όλα τα χριστιανικά σπίτια. Βούλγαροι και Τούρκοι αξιωματικοί έμπαιναν στα σπίτια των Ελλήνων χωρικών της Φτέρης και δια της βίας αποσπούσαν χρήματα, προμήθειες, εργαλεία από χαλκό κ.α. Κατόπιν τους υποχρέωναν δια της βίας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν στο Πράβι. Ακολούθως οι άνδρες εξορίστηκαν στη Βουλγαρία και οι γυναίκες και τα παιδιά έμειναν μόνοι στο Πράβι». Ο «Ά παγκόσμιος πόλεμος έληξε με την ανακωχή που είχε υπογράψει η Γερμανία το Νοέμβριο του 1918».

Το μόνο που έμεινε όρθιο στο χωριό ήταν η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, απομεινάρι του Ά Παγκοσμίου πολέμου για να θυμίζει ότι υπήρχε σε αυτό το χώρο κάποτε ένα Ελληνικό χωριό που το λέγαν Φτέρη. Αλλά και αυτή η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου δυστυχώς το 1938 κάηκε από απροσεξία ασυνείδητων κυνηγών, που μια παγερή νύχτα άναψαν φωτιά πάνω στο γυναικωνίτη, αφού έστρωσαν μερικές λαμαρίνες πάνω στα σανίδια της πατωσιάς, τους πήρε ο ύπνος και η Εκκλησία λαμπάδιασε όλη και κάηκαν τα πάντα. Το μόνο  που σώθηκε είναι ένα θαυμάσιο Ευαγγέλιο εκδόσεως Βενετίας του προπερασμένου αιώνα που βρίσκεται σήμερα στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε, αυτοί που αναστάτωναν τους κατοίκους της περιοχής μας ησύχασαν, σταμάτησαν πια να ακούγονται οι εκκωφαντικοί κρότοι των πολεμικών όπλων και απλώθηκε η ειρήνη. Οι κάτοικοι των γειτονικών χωριών άφοβα πια επισκέπτονταν τη Φτέρη και έβλεπαν με δάκρυα στα μάτια την καμμένη Εκκλησιά. Έτσι αποφάσισαν γύρω στα 1958 να ξανακτίσουν την καμμένη Εκκλησιά για να μπορούν άνετα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο να εκπληρώνουν το χρέος της προσευχής. Έτσι από τότε κάθε χρόνο του Αγίου Γεωργίου γίνεται λαμπρή πανήγυρις.

 

Του π. Γεωργίου Μπάτζιου

 πηγή: imelef.gr

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2020», η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας με τίτλο, «Θάσος, φως και χρώματα»

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2020», η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. βράβευσε τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας ...