ΚΑΒΑΛΑ

Επιδεινώθηκε η κατάσταση
στο νοσοκομείο της Καβάλας

Επιδεινώθηκε δρα­ματικά η κατάστα­ση στο νοσοκομείο της Καβάλας το τελευ­ταίο 24ωρο, όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημί­ας του κορωνοϊού.

Την Κυριακή (25-4-2021), εισήλθαν για νοσηλεία 16 νέα κρούσματα κορωνοϊ­ού.

Συνολικά στις 2 κλινικές Covid νοσηλεύονται 80 άτομα και στη ΜΕΘ- Covid 8. Οι ηλικίες των διασωλη­νωμένων κυμαίνονται από 62 έως 64 έτη, ενώ ένας ασθενής είναι ηλικίας 48 ετών.

Η κατάσταση θυμίζει επο­χές του Νοεμβρίου και αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθ­μό, εξετάζεται το ενδεχό­μενο να ανοίξει και τρίτη κλινική covid.

Ντ. Κλειτσιώτης:

Μην ακούτε τους αρνητές των εμβολίων

Αναφερόμενος στους εμ­βολιασμούς ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Ντ, Κλειτσιώτης δήλωσε:

«Κάνουμε αρκετά εμβόλια στο νοσοκομείο και σε άλ­λες δομές. Πρέπει να κά­νουμε εμβόλια και να προ­σέχουμε κρατώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Το επόμενο διάστημα θα έρ­θουν εκατομμύρια εμβόλια στην Ελλάδα και θα πρέ­πει να το εκμεταλλευτούμε αυτό το δώρο της επιστή­μης για να βγούμε από την κρίση. Ας μην ακούμε τους αρνητές των εμβολίων και τους παραλογισμούς τους. Ας δηλώσουν συμμετοχή εμβολιασμού και οι νεώ­τερες ηλιακές ομάδες για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι».

Ποιοι έχουν σειρά για εμβολιασμό

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλι­κίες 30-39 ετών, και όπως είπε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστο­κλέους, κατά την ενημέ­ρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, την επομένη για όποιον δηλώσει θα μπορέσει να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το άνοιγμα της πλατφόρ­μας για τα άτομα των ηλικι­ακών ομάδων 40-44 θα γί­νει στις 29 Απριλίου, με το εμβόλιο της AstraZeneca και 1η Μαΐου για 45-49 ετών.

Μέχρι σήμερα, έχουν π ρ α γ μ α τ ο π ο ι η θ ε ί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολί­τες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσο­στό 8%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ενταχθεί στους εμβολιασμούς από 5 Μαΐου.

Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα επιταχυνθούν είπε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντί­δας Υγείας και αναφέρθη­κε στην δυναμικότητα του συστήματος, το οποίο επε­κτείνεται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button