ΚΑΒΑΛΑ

Επισκέψεις σε Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Καβάλας

 Στα πλαίσια της δράσης της ΝΔ «Κανένας στο περιθώριο»

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον Συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Καβάλας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας κ. Χαράλαμπο Δράκο, την Πρόεδρο ΔΗΜ.Τ.Ο. Καβάλας κυρία Μαρίνα Φιλιππίδου και τον Υπεύθυνο Θεματικού Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Καβάλας Δημήτριο Κλειτσιώτη, επισκέφθηκαν Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Καβάλας και συγκεκριμένα:

– τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίων Παθήσεων «Πουλίδειο Γηροκομείο»

– το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Κωνστάντειο Οικοτροφείο»

– το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Καβάλας

– το Ίδρυμα «Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί» Αγία Μαρίνα

– το Σύλλογο για το Παιδί και την Οικογένεια «Πνοή»

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης της Νέας Δημοκρατίας «Κανένας στο περιθώριο» που εξελίσσεται σε όλη την Επικράτεια υπό την αιγίδα του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο την ανάδειξη του έργου των Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την ηθική συμπαράσταση και την έκφραση ευγνωμοσύνης για την πολύπλευρη προσφορά τους, όπως επίσης και την ανάπτυξη συνεργασίας με την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Μετά το πέρας των επισκέψεων, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε:

«Στόχος των επισκέψεών μας στις διάφορες κοινωνικές δομές είναι να ενημερωθούμε, να δούμε τις εκκρεμότητες και τις δυσλειτουργίες και πόσες από αυτές μας έχουν προκύψει τώρα τελευταία που η πολιτεία με μεγαλύτερη καθυστέρηση ανταποκρίνεται στην υποχρέωση της να στηρίξει το κοινωνικό κράτος.

Είναι σημαντικό να καταγράψουμε τα προβλήματα, ιδίως όταν στο τιμόνι της πολιτείας βρίσκονται άνθρωποι, οι οποίοι μας έχουν πει πολλά για την κοινωνική τους ευαισθησία, αλλά στην πράξη άλλα αποδεικνύονται.

Επεξεργαζόμενοι τα θέματα αυτά πρέπει επίσης να δούμε πού θα μπορούσαμε να παρέμβουμε για να τονώσουμε δομές, που αυτές τις εποχές πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν ενισχυμένες, με προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που θα αποτελέσουν και στοιχεία του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας που θα αναπτυχθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button