Έξαλλοι στο Σωματείο Καφεζυθοπωλών Καβάλας με την αύξηση στον ΦΠΑ για τον καφέ

Ημ/νία

Screenshot

Για τροποποίηση – έκτρωμα του Φ.Π.Α. στον σερβιριζόμενο καφέ και σε άλλα ροφήματα στα καταστήματα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης.

”Από 1η Ιουλίου είχαμε την φορολογική τροποποίηση που αποτελεί πανευρωπαϊκή για να μην πω παγκόσμια πατέντα στον καφέ και σε όλα τα ροφήματα που σερβίρονται στα καταστήματα της εστίασης, τα οποία πλέον θα υπόκεινται στον αυξημένο Φ.Π.Α. του 24%”, ανέφερε αρχικά ο κ. Βαφείδης σε δηλώσεις που έκανε.

ΊΣΩΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

”Μέσα στην περίοδο του covid η κεντρική διοίκηση θέλοντας να δώσει κάποια τόνωση στην αγορά, είχε εφαρμόσει Φ.Π.Α. στο 13% για όλα τα ροφήματα, αλλά αυτό εδώ αποφασίστηκε να αλλάξει σαν μέτρο, γιατί ίσως δεν βγαίνει ο λογαριασμός, δεν βγαίνει το ταμείο κι αποφάσισε ο κ. Χατζηδάκης να δημιουργήσει αυτή την τροποποίηση – έκτρωμα, ώστε τα καταστήματα μας να έχουν

Φ.Π.Α. στο ίδιο προϊόν δυο ταχυτήτων. Τα σερβιριζόμενα θα υπόκεινται στο 24% και τα take a way στο 13%. Αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα στον κλάδο μας. Μόνο διοικητικά πρόστιμα και ποινές θα επιφέρει. Όσο και να αντιδράσαμε, όσο και να αναζητήσαμε ακρόαση μέσω των συνδικαλιστικών μας οργάνων δεν εισακουστήκαμε, οπότε είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε κάτω από αυτή τη νέα συνθήκη”, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Βαφείδης.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

”Λογικό είναι ο καταναλωτής να εκφράζει παράπονα και γκρίνια, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Προσπαθήσαμε και χωνέψαμε πάρα πολλές αυξήσεις, αλλά αυτή δεν μπορεί να την υποστεί ο κλάδος μας, οπότε θα περάσει η αύξηση στην τιμή στον τελικό καταναλωτή. Είναι καθαρά θέμα επιβίωσης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει στην κυριολεξία καταγράμμα την έκθεση του κ. Πισσαρίδη. Δεν θέλει πλέον μικρές επιχειρήσεις, μικρούς επαγγελματίες, μικρομεσαίους επαγγελματίες. Όλα όσα γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα αποδεικνύουν ότι ευεργετείται ο μεγάλος επιχειρηματίας, το μεγάλο σχήμα, η πολυεθνική κτλ. Θέλουν μεγάλα μαγαζιά, μεγάλες αλυσίδες να ελέγχονται εύκολα και όλοι εμείς οι διάσπαρτοι πρέπει να εξαφανιστούμε αν δεν μπορέσουμε να δυναμώσουμε”, επισήμανε καταληκτικά ο κ. Βαφείδης.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα