ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ»

Γενική Συνέλευση, κοπή βασιλόπιττας και εκλογές

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23-1-2017 με επιτυχία η εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ” στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ. Το πρόγραμμα προέβλεπε Γενική Συνέλευση, κοπή βασιλόπιττας και εκλογές.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Κα Νίκη Ανέστη ξεκίνησε ευχόμενη καλή χρονιά σε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη  και προχώρησε παρουσιάζοντας τον Απολογισμό δράσεων της περασμένης χρονιάς. Ακολούθησε η Ταμίας Κα Τουλατζή που παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία του Σωματείου για το 2016.

Στο σημείο αυτό προσήλθε στην αίθουσα η  Δήμαρχος Καβάλας και Επίτιμο Μέλος του Σωματείου, Κα Δήμητρα Τσανάκα, και η Πρόεδρος παρουσία της έκοψε την βασιλόπιτα ευχόμενη πάντα επιτυχίες στις δράσεις του Σωματείου και υγεία, ευτυχία στα μέλη του, στη δε Δήμαρχο πάντα επιτυχίες στο τιμόνι του Δήμου για το καλό των πολιτών του. Κόβοντας το κομμάτι της πόλης η Δήμαρχος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλες τις παρευρισκόμενες κυρίες.  Στη μεγάλη βασιλόπιτα το νόμισμα βρέθηκε ανάμεσα στο κομμάτι της Προέδρου και αυτό του Σωματείου και τυχερή του απογευματινού στα πιττάκια ήταν το μέλος Κα Σωτηρία Σαββοπούλου.

Χορηγός της εκδήλωσης ακόμη μία φορά ήταν η Αρτοποιεία ΦΕΛΛΑΧΙΔΗΣ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διενέργεια των εκλογών. Στην εφορευτική επιτροπή εκλέχθηκε Πρόεδρος η νομική Σύμβουλος και Μέλος του Σωματείου Κα Λυδία Αναστασιάδου και μέλη οι κυρίες Βασιλική Γαμβρέλλη και Ξανθούλα Γρηγοριάδου.

Αποχωρώντας τα μέλη ευχαρίστησαν τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου για το πολύ όμορφο και με οικογενειακό χαρακτήρα απογευματινό και τις ευχήθηκαν πολλές και ακόμη πιο μεγάλες δράσεις στη νέα θητεία τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΗ ΑΝΕΣΤΗ                                             ΓΙΩΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

 

 

Ακολουθεί   ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 που παρουσίασε η Κα Ανέστη :

 

«Αγαπητά μέλη καλησπέρα σας, καλή χρονιά και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα του Σωματείου  από τον Ιανουάριο 2016- 31/12/2016.

 • Ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες για την πιστοποίηση του Σωματείου ως φορέα παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την έκδοση της αρ. Δ23/1125/71/22-1-2016 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΦΕΚ Β ΄, φύλλο 210/5-2-2016.
 • Υποτροφίες Φιλομένης Σκούρση: Από τον Ιαν. μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2016 ενισχύσαμε οικονομικά δέκα (10) καβαλιώτες φοιτητές. Η Υποτροφία ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ το χρόνο για τον καθένα.
 • Τοπικά συνεχίζουμε προσπαθούμε να έχουμε συνεργασία με όλα τα Γενικά Λύκεια της πόλης μας αλλά θα πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το 1ο Λύκειο γιατί πάντα μόνο αυτό ανταποκρίνεται και μας προτείνει ονόματα για να επιλεγούν νέοι υπότροφοι του Σωματείου, το Σύλλογο ΠΝΟΗ, το Δήμο Καβάλας, τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου,  τη ΒΙΑ ΣΤΟΠ.
 • Στείλαμε στις φυλακές Κομοτηνής για την βελτίωση των γευμάτων του 15αύγουστου 2016, εξασφαλίζοντας πολύ καλή τιμή από την εταιρεία ΚΡΕΚΑ, η οποία και τα παρέδωσε στην Κομοτηνή. Έτσι μέσα από τις δράσεις μας συνεχίζουμε και ενισχύουμε και την τοπική οικονομία. Κατά τα Χριστούγεννα και σε επικοινωνία που είχαμε με τις φυλακές μας ζητήθηκε να αγοράσουμε είδη προσωπικής υγιεινής και γενικής καθαριότητας καθώς δεν τους είχε σταλεί ούτε ένα ευρώ για τα παραπάνω, ενώ είχαν υπερεπάρκεια σε τρόφιμα. Η ετήσια υποστήριξη είναι συνολικής αξίας 1.003 Ευρώ Πήραμε ευχαριστήριες επιστολές από το Διευθυντή των φυλακών.
 • Επιθυμώντας να συμβάλλουμε ακόμη πιο ενεργά στα κοινωνικά πράγματα της πόλης μας, από τον Ιούνιο του 2015 υπογράψαμε το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας της κοινωνικής σύμπραξης Π.Ε. Καβάλας/Θάσου «Συν-Πράττοντας για όλους» με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Καβάλας και μετά από πρόταση της Δημάρχου. Η συνεργασία αυτή αφορά στην υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Δράσεις επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συδρομής στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/ Θάσου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Ι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας  προς τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.). Υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή , μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή /και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. Το πρόγραμμα έτρεξε μέσα στο 2016 και συνεχίζει και το 2017. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 8 διανομές και τώρα θα γίνει η 9η.
 • Και κατά το 2016 συνεχίσαμε την ενεργή συμμετοχή μας στη διασυλλογική κίνηση για την υποστήριξη των διερχόμενων από την πόλη μας προσφύγων μέχρι τον Μάρτιο του 2016 καθώς και εκείνων που για 10 μήνες παρέμειναν στην πόλη μας.
 • Την 13η Σεπτεμβρίου 2016 συμμετείχαμε στην δράση Wheeling2help. Vol 2. Kavala. Ήταν πρωτοβουλία μια ομάδας νέων οι οποίοι ποδηλατώντας από την Κων/πολη μέχρι το Ρέθυμνο πραγματοποίησαν σε 20 πόλεις ισάριθμες εκδηλώσεις με σκοπό την συγκέντρωση 100 αναπηρικών αμαξιδίων τα οποία πρόσφεραν στους κατά τόπους Συλλόγους ΑΜΕΑ. Η εκδήλωση στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία. Εμείς αναλάβαμε να οργανώσουμε το κομμάτι δημιουργικής απασχόλησης ανηλίκων και το Σωματείο μας απασχόλησε τα παιδιά με τις δράσεις «ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ» καθώς και την κατασκευή βραχιολιών με χάντρες.
 • Την 27η Οκτωβρίου 2016, ημέρα που τιμάται ο Άγιος Νέστορας του οποίου το όνομα φέρει το Σωματείο μας, πραγματοποιήσαμε λειτουργία- αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου. Μετά προσφέραμε καφέ σε όλες τις κυρίες που παραβρέθηκαν. Την εκδήλωση αυτή την πραγματοποιούμε πλέον κάθε χρόνο.
 • Την 21/11/16 πραγματοποιήσαμε μαζί με το Σύλλογο ΠΝΟΗ εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού. Μια εκδήλωση με διαφορετική μορφή γιατί έγινε μέσα στο 7ο Δημ. Σχολείο Καβάλας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά με την υπέροχη συμμετοχή των παιδιών, που όπως πάντα μας εκπλήσσουν για την ωριμότητα που παρουσιάζουν.
 • Την 27η Δεκεμβρίου του 2016 καλέσαμε τους υποτρόφους του Σωματείου στα γραφεία μας και τους προσφέραμε καφέ. Κυρίως όμως τους γνωρίσαμε από κοντά και αντίστοιχα και εκείνοι

γνώρισαν τις Κυρίες του Δ.Σ.

 • Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μας προσφοράς αποφασίσαμε και:

Α) αγοράσαμε  200 εισιτήρια ποδοσφαιρικού αγώνα με φιλανθρωπικό σκοπό μεταξύ των ομάδων των παλαιμάχων του ΑΟΚ- του Δικηγορικού Συλλόγου- των Δημοσιογράφων , προκειμένου να υποστηριχθεί η αποκατάσταση της υγείας της 10χρονης Μαρίας Γούναρη. Μετά από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο το καλοκαίρι του 2015 βρισκόταν  για 1 ολόκληρο χρόνο στο κέντρο αποκατάστασης Animus στη Λάρισα. Εδώ και μισό χρόνο η μικρή επέστρεψε και συνεχίζεται η προσπάθεια από την οικογένειά της για την βελτίωση της υγείας της και

Β) υποστηρίξαμε με τρόφιμα  αξίας 300Ε το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» που τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Και ενώ είχαμε ετοιμαστεί να το επισκεφθούμε μέχρι το τέλος του χρόνου, λόγω εκτάκτων προβλημάτων την επίσκεψή μας αυτή την πραγματοποιήσαμε στις 5/1/17. Αγοράσαμε τυρί από την εταιρία ΜΑΡΤΟΣ σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή(ειδική προσφορά για το Σωματείο μας), λάδια, σάλτσες και ζυμαρικά από το SM ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. το οποίο με την σειρά του μας πρόσφερε και μια ποσότητα απορρυπαντικών. Ευχαριστήσαμε ιδιαίτερα και τις δύο εταιρίες μέσω δελτίου τύπου στα Μ.Μ.Ε.

 • Δεχθήκαμε όλο τον χρόνο πάρα πολλές προσκλήσεις για εκδηλώσεις στις οποίες ανταποκριθήκαμε με την παρουσία μας.
 • Προχωρήσαμε σε μια εκτεταμένη ανακαίνιση του διαμερίσματος του 2ου ορόφου. Πλήρες νέο μπάνιο, κουζίνα, ηλεκτρολογικός πίνακας, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων  και αρκετές μικροζημιές λόγω πολυετούς χρήσης. Έτσι έχουν ανακαινισθεί πια όλα τα διαμερίσματα ιδιοκτησίας του Σωματείου.
 • Επειδή υπάρχουν και 10 νέα μέλη στη Γ.Σ. κυρίες μου κατ΄ αρχήν σας καλωσορίζουμε και στη συνέχεια σας ενημερώνουμε για την ακίνητη περιουσία του Σωματείου που είναι: τρία διαμερίσματα (2 στον 2Ο όροφο και 1 στον 4ο), ένα κατάστημα που ενοικιάζουμε (στην MIGATO) και το γραφείο μας (επίσης στον 4ο όροφο). Η ακίνητη περιουσία του Σωματείου οφείλεται στη μεγάλη δωρεά που έκανε η αείμνηστη  Φιλομένη Σκούρση με διαθήκη το 1945.
 • Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όπως παντού έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση έτσι και εμείς προσπαθούμε να συγκεντρώνουμε τα ενοίκια από τα ακίνητα του Σωματείου μας, για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στο έργο μας. Μάλιστα η βαριά φορολογία που έχουμε τα πέντε τελευταία χρόνια, μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Για το 2016 θα είναι μικρότερη διότι θα μπουν στην φορολογική δήλωση οι δαπάνες για την ανακαίνιση του διαμερίσματος του 2ου ορόφου.
 • Για την ετήσια  συνδρομή: Η ετήσια συνδρομή αν και είναι χαμηλή δεν σκεφτόμαστε καθόλου να την αυξήσουμε, είναι ευπρόσδεκτη όμως η οποιαδήποτε χορηγία και  δωρεά από εσάς, τους φίλους σας ή τους συγγενείς σας προς το Σωματείο και αυτό θα ήταν ανακούφιση για το Δ.Σ. διότι δεν απαλλασσόμαστε πια από την Εφορία και το ποσό όπως σας προείπα εδώ και 5 χρόνια είναι ιδιαίτερα μεγάλο.
 • Ευχαριστούμε την Αρτοποιία Φελλαχίδη γιατί εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει  τα κεράσματά μας σε κάθε εκδήλωσή μας.
 • Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις κυρίες της Εξελεγκτικής Επιτροπής Τσακαλούδη Μάγδα, Ράπτη

Αδελαίδα και Σαββοπούλου Νένη, γιατί και πάλι είχαμε άψογη συνεργασία και επιπλέον που έβαλαν και πάλι υποψηφιότητα για την νέα τριετία.

 • Προσπαθήσαμε όλο το 2016 για την καλύτερη λειτουργία του Σωματείου μας.
 • Προσωπικά ευχαριστώ όλες τις κυρίες του Δ.Σ. για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της τριετούς θητείας μας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ευχαριστώ

ΝΙΚΗ ΑΝΕΣΤΗ»

 

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Η Θάσος μετράει τις «πληγές» της

Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια από την ισχυρή καταιγίδα Αρκετά σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νησί της ...