Γιάννης Μαρκιανός: Φαίνεται να υπάρχει άνοδος μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με τη χρονιά ορόσημο του 2019

Ημ/νία

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θάσου κ. Γιάννης Μαρκιανός από την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν πάνω από 10% αυξημένος σε σχέση με το 2019, χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το καλοκαίρι που πέρασε κι έχοντας όλα τα στοιχεία, κυρίως από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, φαίνεται να υπάρχει άνοδος μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με τη χρονιά ορόσημο του 2019. Εκτός από τα νούμερα, ήταν κάτι που το είδαμε όλοι, μια πραγματικότητα που τη ζήσαμε. Ήταν ίσως η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών, με βάση τα λεγόμενα επαγγελματιών.
Φυσικά οι Βαλκάνιοι είχαν τη μερίδα του λέοντος. Παρ’ όλα αυτά φέτος είδαμε ότι υπήρχε ένα τεράστιο μείγμα. Είχαμε μεγάλους αριθμούς από χώρες πέραν της Ρουμανίας που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούσε. Εμφανίστηκαν ξανά σε μεγάλο αριθμό οι Σέρβοι, ήρθαν Βούλγαροι που δεν προτιμούσαν μαζικά το νησί μας τα τελευταία χρόνια, ήρθαν Ούγγροι, ήρθαν Τούρκοι που ήταν αξιοσημείωτη η επανεμφάνισή τους, ειδικά τον Ιούνιο και φυσικά στην αρχή και το τέλος της σεζόν ήταν οι Βορειοευρωπαίοι αυτοί που μονοπώλησαν. Δηλαδή, Γερμανοί, Άγγλοι, Σκανδιναβοί, Πολωνοί. Είχαμε ένα πολύ καλό μείγμα, κάτι που είναι ο στόχος. Δεν θέλουμε τη μονοκαλλιέργεια, θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν να έχουμε περισσότερες εθνικότητες στο νησί μας».
Η ΤΩΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ
Για την τωρινή εικόνα της Θάσου είπε ότι «αυτήν τη στιγμή τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν την πλειοψηφία των επισκεπτών. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, ειδικά της εστίασης αλλά και τα μικρά καταλύματα, δέχθηκαν πάρα πολύ μεγάλη πίεση το καλοκαίρι, αλλά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε ποιότητα και εξυπηρέτηση. Αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του προσωπικού, που όσο περνούσε ο καιρός μειωνόταν οπότε αυτήν τη στιγμή λίγα έχουν μείνει ανοιχτά. Παρ’ όλα αυτά εξυπηρετούν τους επισκέπτες».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα