Η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Καβαλιώτη-Φωτογραφίες

Ημ/νία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστξηκε σήμερα, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου.

Η χειροτονία του νέου Επισκόπου Τανάγρας τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Σπάρτης Ευστάθιος, Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Φθιώτιδος Συμεών και Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος, Γλυφάδας Αντώνιος, Γόρτυνος Νικηφόρος, Παραμυθίας Σεραπίων, Φλωρίνης Ειρηναίος και οι Επίσκοποι, Ανδρούσης Κωνστάντιος, Ταλαντίου Επιφάνιος και Θεσπιών Παύλος.

Να αναφερθεί ότι στο Ναό παρέστησαν ο πρ. υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, Υπουργοί, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Καβάλας ΝΔ Νίκος Παναγιώτοπουλος, ο Δήμαρχος Καβάλας, Διπλωμάτες, πρ. Υπουργοί, Καθηγητές, τοπικοί άρχοντες, κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ιερών Μητροπόλεων, καθώς και πλήθος πιστών από την Καβάλα, την Ελευθερούπολη αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα