Η φάρμα του Βασίλη Καρρά: Ο παράδεισος του στο Κοκκινοχώρι και η τελευταία του κατοικία

Ημ/νία

«Όταν δίνεις αφοσίωση και αγάπη σε αυτό που κάνεις δεν μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι τέλειο!!», είναι το εισαγωγικό μήνυμα του Βασίλη Καρρά στην σελίδα της φάρμας του «farmkarras», τον παράδεισό του στους πρόποδες του Παγγαίου, εκεί οπού την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου έγινε η ταφή του λαϊκού τραγουδιστή.

Η Φάρμα Καρράς αποτέλεσε το καταφύγιο του αγαπημένου καλλιτέχνη στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Ο λαϊκός τραγουδιστής που έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων σε ηλικία 70 ετών περνούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο χωριό του, κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία του να δημιουργήσει μια φάρμα στον τόπο που γεννήθηκε.

Στο αγρόκτημά του στο Κοκκινοχώρι, ένα χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο τραγουδιστής παρήγαγε τα δικά του προϊόντα και ζούσε από την πώλησή τους. Σε υψόμετρο 200 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου σε ένα χωριό οπού οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια αμπελιού, αμυγδαλιών και ελιών, ο Βασίλης Καρράς δημιούργησε τη δική του φάρμα τη δεκαετία του 2000. Έκτοτε προσπάθησε να διατηρήσει τα παραδοσιακά προϊόντα, στοχεύοντας παράλληλα σε νέες καλλιέργειες για την περιοχή.

Στο αγρόκτημά του στο Κοκκινοχώρι, ένα χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο τραγουδιστής παρήγαγε τα δικά του προϊόντα και ζούσε από την πώλησή τους. Σε υψόμετρο 200 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου σε ένα χωριό οπού οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια αμπελιού, αμυγδαλιών και ελιών, ο Βασίλης Καρράς δημιούργησε τη δική του φάρμα τη δεκαετία του 2000.

Έκτοτε προσπάθησε να διατηρήσει τα παραδοσιακά προϊόντα, στοχεύοντας παράλληλα σε νέες καλλιέργειες για την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της περιόδου της καραντίνας του κορωνοϊού, όταν τα μαγαζιά της νυχτερινής ζωής ήταν κλειστά, ο τραγουδιστής είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στη γη και να αφιερωθεί σε αυτήν με πάθος.

Και αυτό δεν ήταν απλά ένα χόμπι για τον μεγάλο καλλιτέχνη. Πιπεριές, κεράσια, σύκα και το επώνυμο παρθένο λάδι της φάρμας με την ετικέτα «Καρράς» που είναι από τα ιδιαίτερα γνωστά λάδια στη Βόρεια Ελλάδα, είναι ανάμεσα στα βιολογικά προϊόντα που παράγει.

Ο τραγουδιστής αφοσιώθηκε στη φάρμα του, η οποία διατηρεί παραδοσιακά σπίτια, χτιστούς φούρνους, μια τεχνητή λίμνη και ένα καφενείο-παντοπωλείο στο κέντρο της αγροτικής του έκτασης. Ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία δήλωνε περήφανος για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδό του, το οποίο έχει λάβει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και είναι γνωστό για την πλούσια γεύση και τα οφέλη του για την υγεία.

Για τη ζωή που είχε δημιουργήσει στη γενέτειρά του ο ερμηνευτής είχε μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 τονίζοντας πως τόσο «η δουλειά του τραγουδιστή, όσο και η δουλειά του αγρότη είναι σκληρές».

Ο Βασίλης Καρράς είχε αφηγηθεί στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου την περιπετειώδη διαδρομή του και είχε αναφερθεί στην φάρμα του στην Καβάλα. Τα τελευταία χρόνια το κτήμα το διαχειρίζεται η κόρη του Ειρήνη που παντρεύτηκε τον Λάμπρο Αντράλα τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ υπάρχει δυνατότητα τόσο επίσκεψης της φάρμας, όσο και διοργανώσεων δεξιώσεων.

«Σας δίνεται η δυνατότητα έπειτα από κλείσιμο ραντεβού να επισκεφτείτε το κτήμα Καρρά. Θα ξεναγηθείτε στους χώρους μας, θα απολαύσετε το γραφικό σκηνικό και γαλήνιο τοπίο που σου παίρνει την ανάσα.

Επίσης θα δείτε βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων μας και θα μπορέσετε να τα προμηθευτείτε κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης σας. Ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά για μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!», αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της φάρμας.

πηγή: protothema.gr

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα