Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης «αγκαλιάζει» τη Στοκχόλμη

Ημ/νία

Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 18:00, στο Εστιατόριο «Μύκονος Ταβέρνα» στη Στοκχόλμη, με σκοπό την παρουσίαση της Περιφέρειας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο. Δημοσιογράφοι, tour operators, opinion leaders, influencers και επιχειρηματίες της Σουηδικής πρωτεύουσας, είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στην αναλλοίωτη αυτήν περιοχή της Ελλάδας και να γνωρίσουν τα μοναδικά θέλγητρα της, στα πλαίσια της σχετικής προωθητικής καμπάνιας της ΠΑΜΘ με κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά ζεστής και επιτυχημένης βραδιάς, οι επίτιμοι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τα βασικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και των ανθρώπων της, για τους κυριότερους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς τη περιοχής καθώς και για τα στοιχεία που κάνουν τον προορισμό αυτό να ξεχωρίζει: ασύλληπτα τοπία, ιστορική κληρονομιά που συναρπάζει, μοναδικό αμάλγαμα θρησκειών και παραδόσεων, πόλεις γεμάτες ζωή που εναλλάσσονται με πανέμορφα χωριά και παραδοσιακούς οικισμούς, αρώματα, χρώματα αλλά και απολαυστική γαστρονομία μίας Ελλάδας απόλυτα αυθεντικής, αποκαλύφθηκαν και «χώρεσαν» σε μία φιλόξενη αγκαλιά που συνεπήρε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Στη Στοκχόλμη βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αθανάσιος Τσώνης, ο οποίος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Μedia και του ταξιδιωτικού κλάδου, εξέφρασε την πεποίθηση πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός κάθε εποχή του χρόνου.

Το ενεργό παρών στην εκδήλωση έδωσε επίσης ο κ. Παύλος Μούρμας, Προϊστάμενος ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Βαλτικής καθώς και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη κα. Μαρία Ζευγουλά. Ο κ. Μούρμας , αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, επισήμανε την προσπάθεια της Περιφέρειας να ενταχθεί στην τουριστική αγορά της Σκανδιναβίας.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους και ο κ. Παύλος Ολζιέρσκυ Εμπορικός Ακόλουθος, μαζί με μέλη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Στοκχόλμη, ο κ. Γιώργος Κοντορίνης-Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Solna Στοκχόλμης, αλλά και η Αντιδήμαρχος Östersund κα Έφη Κούρλος.

Η εν λόγω δράση προβολής της ΠΑΜΘ στην πρωτεύουσα της Σουηδίας αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου τουριστικού στρατηγικού σχεδιασμού που έχει ως βάση την καμπάνια «Αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα». Βασικό ζητούμενο είναι η διαμόρφωση και η ανάδειξη μιας ιδιαίτερα θετικής εικόνας της ΠΑΜΘ στη σουηδική αγορά, προκείμενου να ενταχθεί η Περιφέρεια στις πρώτες επιλογές των επαγγελματιών τουρισμού, αλλά και των μεμονωμένων ταξιδιωτών.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα