Πιστοί στη δέσμευσή μας να μην ασκούμε απλά «στείρα» αντιπολίτευση, αλλά να είμαστε πραγματικά χρήσιμοι, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει και αφορά στη στέγαση της Σ.Φ.Γ.Τ. Καβάλας, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο καταθέσαμε την παρακάτω πρόταση:

 1. Μεταφορά του Ληξιαρχείου και του Δημοτολογίου από το ισόγειο της δημοτικής βιβλιοθήκης, στο κτήριο της πρωην Ε.Ο.Κ., όπου στεγάζονται ή θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου Καβάλας.
 2. Άμεση εγκατάσταση της Σ.Φ.Γ.Τ. στο ισόγειο του κτηρίου της δημοτικής βιβλιοθήκης, με ελάχιστες εργασίες προσαρμογής και πολύ μικρή δαπάνη.
  ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:
 3. Ο σκοπός της Στέγης ταιριάζει με τη χρήση του κτηρίου.
 4. Το ακίνητο είναι δημοτικό και δε θα υπάρξει ποτέ περίπτωση νέας μετακίνησης.
 5. Θα μπορεί να γίνεται χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του τελευταίου ορόφου.
 6. Θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Δημοτική Καπναποθήκη και πολύ κοντά στην Μεγάλη Λέσχη, όπου θα δίνεται η ευκαιρία για εκδηλώσεις.
 7. Θα έχει μπροστά της την υπό διαμόρφωση πλατεία και τον πεζόδρομο της οδού Κασσάνδρου.
 8. Θα έχει μπροστά της χώρο στάθμευσης.
 9. Θα είναι προσβάσιμη για ΑμεΑ, αφού το ισόγειο διαθέτει ράμπα.
  Με τον τρόπο αυτό ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ:
 10. Την απεξάρτηση από οποιαδήποτε δέσμευση και πιθανή μελλοντική μετακίνηση.
 11. Την επιπλέον αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιρίου της δημοτικής βιβλιοθήκης.
 12. Την αποφυγή της διαφαινόμενης διάσπασης του ιστορικού συλλόγου και τη δυνατότητα μιας νέας, ακόμη πιο δημιουργικής αρχής με νέα μέλη και νέους ανθρώπους.
 13. Τη δημιουργία του Εκκλησιαστικού Μουσείου Θρησκευτικών Κειμηλίων, που θα είναι ακόμη ένα σημείο αναφοράς για το δήμο Καβάλας και τον θρησκευτικό τουρισμό.
 14. Την αποδέσμευση της μητρόπολης από μια άνευ ουσίας αντιπαράθεση.
 15. Την εξοικονόμηση χρημάτων, αφού δε θα χρειαστεί να διαμορφώσει χώρο στον Άγιο Ιωάννη όπως υποσχέθηκε, για την εκ νέου φιλοξενία της Στέγης.
  Η διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος είδαν θετικά την πρότασή μας και δεσμεύτηκαν να την εξετάσουν σοβαρά. Ελπίζουμε εν τέλει να εφαρμοστεί, γιατί είναι απόλυτα εφικτή και εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων.
  Αναμένουμε ουσιαστικές προτάσεις και από τις υπόλοιπες παρατάξεις.
  Υπενθυμίζουμε ότι η προεκλογική περίοδος και οι εκλογές τελείωσαν.
  Οι συνδημότες μας περιμένουν ΛΥΣΕΙΣ.