Η Θάσος στους 20 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Ημ/νία

Την αποκαλούν «σμαραγδένιο νησί», «πράσινο νησί», «σμαράγδι του Αιγαίου», αλλά καμία περιγραφή δεν είναι αρκετή για να αποτυπώσει την απαράμιλλη ομορφιά της Θάσου. Θαυμάσιες γαλαζοπράσινες παραλίες, παραδοσιακά ορεινά χωριά και αρχαιολογικοί χώροι μπλέκονται μοναδικά στο βορειότερο νησί του Αιγαίου.

Η Θάσος λοιπόν βρίσκεται, τους 20 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς το 2024, που δημοσίευσε ο οργανισμός European Best Destinations (EBD), με βάση την ψήφο περισσότερων από ένα εκατομμύριο ταξιδιωτών, από 172 χώρες.

Ειδικότερα, η Θάσος τοποθετείται στην 20η θέση της κατάταξης, με το EBD να την χαρακτηρίζει ως “μια περιπέτεια σε έναν επίγειο παράδεισο”. Στην αναφορά για τη Θάσο επισημαίνεται ότι “πρόκειται για μια μικρή γωνιά του χαμένου παραδείσο,υ που οι Έλληνες προτιμούν να κρατήσουν για τον εαυτό τους, με μια φυσική λιμνοθάλασσα, που προσφέρει μια εκπληκτική αντίθεση με την γαλαζοπράσινη θάλασσα, που ζωντανεύει από τη θερμή υποδοχή των ντόπιων”.

Με αριθμό ρεκόρ ψήφων, η Μαρμπέλα της Ισπανίας βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου, και είναι η πρώτη φορά που ένας ισπανικός προορισμός καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη σχετική κατάταξη. “Είναι ο προορισμός που ψήφισαν οι περισσότεροι Αμερικανοί και Άγγλοι ταξιδιώτες για διαμονή στην Ευρώπη το 2024. Πρόκειται για έναν ηλιόλουστο, βραβευμένο με πέντε αστέρια, φυσιολατρικό, αθλητικό, γαστρονομικό προορισμό, ο οποίος διαθέτει όλα όσα μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες”, εξηγεί ο EBD.

Η Μαρμπέλα ακολουθείται από το Μονακό, τη Μάλτα, τη Γενεύη και το Μπατούμι (Γεωργία) στις πέντε πρώτες θέσεις. Οι 20 πιο δημοφιλείς προορισμοί που επιλέχθηκαν για την ποιότητα ζωής τους, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την πολιτιστική τους προσφορά όλο τον χρόνο, την αύξηση της δημοτικότητάς τους στα κοινωνικά δίκτυα και τη διεθνή αναγνώρισή τους (έξυπνος τουρισμός, Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, UNESCO, Γαλάζιες Σημαίες, κ.λπ.), θα προωθηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν τον πολυπόθητο τίτλο του “Καλύτερου Ευρωπαϊκού Προορισμού 2024”, αναφέρει ο EBD.

“Οι αποκλειστικοί προορισμοί επανέρχονται στο προσκήνιο. Παράλληλα, παρατηρούμε μια νέα τάση προς προορισμούς εκτός των συνηθισμένων, μικρότερους προορισμούς, όπως η Ponza, το Porto-Vecchio, το Cap Ferret, το Sirmione και τα νησιά Φερόε για απλές και ευχάριστες διακοπές”, δήλωσε ο Maximilien Lejeune, διευθύνων σύμβουλος του European Best Destinations.

Και πρόσθεσε: “Με βραβευμένους προορισμούς όπως το Μονακό, η Μαρμπέλα, η Μάλτα, η Γενεύη, η Μαδέρα, η Φλωρεντία, η Ρίγα και το Μπατούμι, βλέπουμε ξεκάθαρα την επιθυμία για αποκλειστικά ταξίδια σε προορισμούς αναγνωρισμένους για την ποιότητα των προσφορών και των υπηρεσιών τους”.

Σύμφωνα με τον κ. Lejeune, η κατάταξη του EBD δείχνει ότι οι ταξιδιώτες θέλουν να απολαύσουν γαστρονομικές, πολιτιστικές, αισθαντικές και αθλητικές εμπειρίες και προτιμούν προορισμούς που συνδυάζουν την παραλία, τις υπαίθριες δραστηριότητες, τη νυχτερινή διασκέδαση και την εξερεύνηση σε πλήρη ελευθερία, χωρίς σχέδια ή περιορισμούς.

Οι 20 καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2024

1. Μαρμπέγια, Ισπανία

2. Μονακό

3. Μάλτα

4. Γενεύη, Ελβετία

5. Μπατούμι, Γεωργία

6. Ρίγα, Λετονία

7. Μαδέρα, Πορτογαλία

9. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

10. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

11. Λεζ-Καπ-Φερέ, Νέα Ακουιτανία, Γαλλία

12. Σιένα, Ιταλία

13. Νησί Πόνζα, Ιταλία

14. Πόρτο-Βέκιο, Κορσική, Γαλλία

15. Περιοχή της Σαμπάνιας, Γαλλία

16. Νησιά Φερόες

17. Σιρμιόνε, Λομβαρδία, Ιταλία

18. Πιράν, Σλοβενία

19. Νιούκεϊ, Κορνουάλη

20. Θάσος, Βόρειο Αιγαίο, Ελλάδα

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα