Η Βάση Ετοιμότητας-Επιφυλακής επιστρέφει στην Καβάλα!

Ημ/νία

Με μεγάλη ικανοποίηση και εκφράζοντας τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες μας στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια και στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Θεόδωρο Βάγια, πληροφορηθήκαμε την επανασύσταση της Βάσης Ετοιμότητας-Επιφυλακής με έδρα την Καβάλα, για τις ανάγκες σχεδίασης και υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών (ΕΣΕΔΑ) και μοναδικό κριτήριο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην ακριτική μας Περιφέρεια. 

Η συνεχής και σταθερή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ήταν καθοριστική για την παραπάνω απόφαση, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή του για την ενίσχυση των δομών πολιτικής προστασίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ο διάλογος είναι τα θεμέλια της συνεργασίας μας και είμαστε δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού. Όταν υπάρχει σχέδιο, συνεννόηση και θέληση, μπορούμε να πετυχαίνουμε αποτελέσματα για τον τόπο μας. 

Συγκεκριμένα με την 05/03/2025 ΦΕΚ.1010 (Τεύχος Δεύτερο) απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βάγια, επήλθε τροποποίηση της υπό στοιχεία 173 Φ. 105.3/23-01-2025 απόφασης του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος «Μεταβολή της έδρας των Βάσεων Ετοιμότητας/Επιφυλακής (ΒΕΕ)» (Β’ 210). 

Οι έδρες των περιφερειακών Βάσεων Ετοιμότητας/ Επιφυλακής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 4989/2022 (Α’ 208), μεταβάλλονται ως ακολούθως:

α) 1η (πρώτη) ΒΕΕ, με έδρα την ΑΓΧΙΑΛΟ.

β) 2η (δεύτερη) ΒΕΕ, με έδρα το ΑΚΤΙΟ.

γ) 3η (τρίτη) ΒΕΕ, με έδρα το ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

δ) 4η (τέταρτη) ΒΕΕ, με έδρα την ΚΑΒΑΛΑ.

ε) 5η (Πέμπτη) ΒΕΕ, με έδρα τη ΝΑΞΟ.

στ) 6η (έκτη) ΒΕΕ, με έδρα τη ΣΑΜΟ.»

Είναι βέβαιο ότι η Βάση Ετοιμότητας-Επιφυλακής με έδρα την Καβάλα, θα διασφαλίσει την επιχειρησιακή κάλυψη της ακριτικής μας Περιφέρειας και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

Η απόφαση ενισχύει την οργάνωση και τον συντονισμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, γεγονός που είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιοχές με ιδιαίτερες γεωγραφικές και κοινωνικές προκλήσεις, όπως η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Το πιο κρίσιμο από όλα είναι ότι η απόφαση δίνει την ύψιστη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής για όλους τους πολίτες της σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα

Νέα αεροπορική σύνδεση Βελιγραδίου – Καβάλας: επιτυχία για τη Θάσο μετά από συστηματικές προσπάθειες

Μετά από συστηματικές προσπάθειες του δημάρχου Θάσου, της...

Συνέντευξη Τύπου – «Άδοντες καί Ψάλλοντες εν τη καρδία…» (5-11 Μαΐου 2025)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 28...

Υπό διάλυση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς – Παραιτείται ο Αλέξης Χαρίτσης

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται στη Νέα Αριστερά, καθώς ο...