Καταδίκη της καταγγελίας Ξουλόγη για τους διμηνίτες από το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Δήλωση Φίλιππου Αναστασιάδη περί καταγγελίας Ξουλόγη

Μοναδικό θέμα της έκτακτης αυτής συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση του σώματος για μια σειρά εγγράφων που απέστειλε το ΑΣΕΠ στον δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη και με τα οποία ζητούνται εξηγήσεις για τις προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας που έγιναν τόσο επί των ημερών της διοίκησής του όσο και επί της θητείας του τέως δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη. Συγκεκριμένα, στην διάρκεια της έκτακτης αυτής συνεδρίασης υπήρξε ενημέρωση για την  έκθεση Επιθεωρητή – Συμβούλου ΑΣΕΠ κ. Μποροδήμου, μετά από αναφορά – καταγγελία του κ. Ξουλόγη Βασιλείου του Γεωργίου,και τα έγγραφα ΑΣΕΠ με αριθμό 824/17.01.2017 και 825/17.01.2017 (αποτέλεσμα της αναφοράς- καταγγελίας του κ. Ξουλόγη) σύμφωνα με τα οποία ζητούνται εξηγήσεις από τον πρώην Δήμαρχο κ. Βασίλειο Ξουλόγη και τους Δημοτικούς Συμβούλους περιόδου 2011 – 2014 καθώς και από τον Δήμαρχο κ. Φίλιππο Αναστασιάδη και τους Δημοτικούς Συμβούλους περιόδου 2014 – 2019 για την πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας.

Ο λόγος φυσικά είναι  η καταγγελία στην οποία προχώρησε τον Απρίλιο του 2016 ο τέως δήμαρχος Βασίλης Ξουλόγης περί παράνομων προσλήψεων υπαλλήλων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας -με το σκεπτικό ότι δεν κάλυπταν έκτακτες ανάγκες αλλά πάγιες, διαρκείς και προγραμματισμένες- και την απάντηση του ΑΣΕΠ με την οποία γίνεται αποδεκτή η καταγγελία Ξουλόγη και, επιπλέον, προτείνεται σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συνηγόρησαν στην πρόσληψη των εν λόγω εργαζόμενων να καταβάλλουν τους μισθούς που δόθηκαν σε αυτούς.

Η συνεδρίαση -στην οποία έδωσαν το παρόν πολλοί εργαζόμενοι που δούλεψαν με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο κ. Ξουλόγης- άρχισε με τον δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη να ενημερώνει το σώμα για την καταγγελία του κ. Ξουλόγη -η οποία έγινε στις 25 Απριλίου του 2016, με αφορμή την πρόσληψη υπαλλήλων για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας, περιβάλλοντος και πρασίνου- και την απάντηση του ΑΣΕΠ, η οποία στην ουσία κατηγορεί τους δημοτικούς υπαλλήλους για παράβαση καθήκοντος. Εν συνεχεία ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «όλες αυτές οι προσλήψεις επικυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, ενώ οι πληρωμές των υπαλλήλων επικυρώθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Συνεπώς δεν τίθεται κανένα θέμα νομιμότητάς τους»  και σημείωσε ότι «εμείς είχαμε προγραμματισμό για προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις πεντάμηνης και οκτάμηνης διάρκειας, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, αλλά η σχετική έγκριση δόθηκε μόλις στις αρχές Ιουνίου.» Ακολούθως χαρακτήρισε απαξιωτική την συμπεριφορά Ξουλόγη και έκλεισε την εισήγησή του λέγοντας ότι «είναι άσχημο να μιλάτε για μικρούς ανθρώπους κ. Ξουλόγη όταν εσείς μετά από τόσα χρόνια δεν στέκεστε στο ύψος των περιστάσεων. Πραγματικά, καλύτερα για εσάς είναι ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα δίχως τέλος.»

Ο κ. Ξουλόγης ξεκίνησε την εισήγησή του υπογραμμίζοντας ότι «βάση της απάντησης του ΑΣΕΠ οι υπάλληλοι που εργάστηκαν δεν φέρουν καμία ευθύνη, συνεπώς δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο δίνουν το παρόν στην συνεδρίαση» (με τον Χρήστο Μποσμπότη να απαντάει ότι «με αυτήν την καταγγελία, εφόσον κριθούν παράνομες οι προσλήψεις όσων ήδη εργάζονται ως διμηνίτες, δεν θα μπορούν να πληρωθούν αλλά ούτε και να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα) και κατηγορώντας την διοίκηση Αναστασιάδη για λαϊκισμό. Αυτή η ατάκα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι διέκοψαν αρκετές φορές την ομιλία του κ. Ξουλόγη και ανάγκασαν τον πρόεδρο του σώματος Κώστα Γάκη να ζητήσει από μερίδα συμβούλων του να αποχωρήσει προσωρινά «για να ηρεμήσουν». Ο κ. Ξουλόγης, ωστόσο, έδειχνε να…είχε πάρει φόρα, καθώς τόνισε με σαφήνεια ότι «Οι φασιστικές νοοτροπίες δεν περνάνε σε αυτή την αίθουσα» και άφησε να εννοηθεί ότι και στο παρελθόν έχουν εκδοθεί πορίσματα από τον ΑΣΕΠ και έχουν υποβληθεί απαντητικά υπομνήματα χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με πολλούς συμβούλους από όλες τις παρατάξεις να παίρνουν τον λόγο και, αφού εξέφραζαν την αγωνία τους για το ότι ίσως και να βρεθούν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη επειδή συνηγόρησαν στην πρόσληψη προσωπικού (αξίζει αναφοράς η τοποθέτηση του κ. Γάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Ξουλόγη ότι «επί των ημερών της διοίκησής του πλανηθήκαμε και εμείς, και ψηφίσαμε ομόφωνα την πρόσληψη διμηνιτών» και προεξόφλησε την προσφυγή του στην δικαιοσύνη σε βάρος του τέως δημάρχου Παγγαίου), να ζητούν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην καταγγελία του ο κ. Ξουλόγης.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με εντάσεις, με τον κ. Ξουλόγη να αναφέρει σε κάποια στιγμή ότι «εγώ μπορούσα να κάνω καταγγελίες κατά του κ. Γάκη αλλά δεν έκανα», και ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη αποδοχή της παρακάτω απόφασης:

Το σώμα αρνείται το περιεχόμενο τις από 25/4/2016 αναφοράς- καταγγελίας του Βασίλειου Ξουλόγη ως αβάσιμη και  αναληθής και αποφαίνεται ότι η πρόσληψη εργαζομένων με τις διαδικασίες του άρθρου 206 του ΚΔΚΥ με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας  που πραγματοποιήθηκε με την υπ΄ αριθμό 87/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών του Δήμου Παγγαίου στις υπηρεσίες καθαριότητας , περιβάλλοντος και πρασίνου .

Καταδικάζει την εν λόγω ενέργεια του πρώην Δημάρχου και εμμένει στην άποψη ότι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου επέβαλλε την λήψη των αποφάσεων πρόσληψης εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας.

Πλέον τον λόγο έχει η νομική υπηρεσία του δήμου, η οποία και καλείται να αποστείλει απαντητικό υπόμνημα ως τις 5 Φεβρουαρίου, ενώ το όλο θέμα θα συζητηθεί και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) -η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη.

ΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΞΟΥΛΟΓΗ

Μετά από την εντελώς προσχηματική και αβάσιμη αναφορά- καταγγελία , του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παγγαίου Βασιλείου Ξουλόγη προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακ. Θράκης, τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  το ΑΣΕΠ και τον κ. Εισαγγελέα αναφορικά με την πρόσληψη εργατών στον Δήμο Παγγαίου με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας μας κοινοποιήθηκε έκθεση του επιθεωρητή του ΑΣΕΠ, με την οποία ανοίγουν στην κυριολεξία «οι ασκοί του Αιόλου» , αφού με αυτήν κρίνονται παράνομες οι προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας !!! Κατά συνέπεια αφενός θα είναι προβληματική η συνέχιση της παροχής εργασίας αυτών των ανθρώπων και η εξόφληση των αμοιβών τους αφετέρου δε όλοι οι ψηφίσαντες από το έτος 2011 δημοτικοί σύμβουλοι τις συμβάσεις αυτές απειλούνται με πειθαρχικές, ποινικές και οικονομικές κυρώσεις ενώ καλούνται σε πρώτο στάδιο να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις! Κυρίως όμως απειλείται η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Σε αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω συνήλθε χτες 27 Ιανουαρίου 2017 σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου προκειμένου να ενημερωθούν τόσο οι νυν όσο και οι προηγούμενοι δημοτικοί σύμβουλοι για την κατάσταση που προέκυψε.
Το σώμα ομόφωνα, πλην του καταγγέλλοντα Βασιλείου Ξουλόγη, έκρινε αβάσιμο και αναληθές το περιεχόμενο της από 25/4/2016 αναφοράς- καταγγελίας του, θεωρώντας ότι εδράζεται αποκλειστικά και μόνο στην κακώς εννοούμενη πολιτική αντιπαράθεση και αποφάνθηκε ότι οι προσλήψεις των εργαζομένων με τις διαδικασίες του άρθρου 206 του ΚΔΚΥ με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου έγιναν αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη επειγουσών ή εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου Παγγαίου στις υπηρεσίες καθαριότητας , περιβάλλοντος και πρασίνου .Τέλος ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ την εν λόγω ενέργεια του πρώην Δημάρχου εμμένοντας στην άποψη ότι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου επέβαλλε την λήψη των αποφάσεων πρόσληψης εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας δίμηνης διάρκειας.

πηγη: kavala portal

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Η Θάσος μετράει τις «πληγές» της

Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια από την ισχυρή καταιγίδα Αρκετά σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νησί της ...