Καβάλα: «Ο Θεός με βοήθησε» – Δασκάλα και νοσηλεύτρια περιγράφουν πώς έσωσαν τον μαθητή που πνίγηκε ενώ έτρωγε

Ημ/νία

Μία δασκάλα και μία σχολική νοσηλεύτρια έσωσαν έναν μαθητή της δευτέρας δημοτικού σε σχολείο της Καβάλας, όταν πνίγηκε ενώ έτρωγε μία κρέπα. Οι δύο γυναίκες, που επέδειξαν ιδιαίτερη ψυχραιμία, περιέγραψαν το χρονικό του τρόμου, που έζησαν το πρωί της Δευτέρας.

«Το παιδάκι το είδα να πνίγεται και αντέδρασα χωρίς να σκεφτώ», λέει η δασκάλα στην εκπομπή LiveNews, ενώ η σχολική νοσηλεύτρια υπογραμμίζει πως «αν δεν έχεις ψυχραιμία, δεν γίνεται».

Όταν χτύπησε το κουδούνι, οι μικροί μαθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους από το ολιγόλεπτο διάλειμμα. Ο 7χρονος μαθητής βιάστηκε να τελειώσει την κρέπα που έτρωγε και δάγκωσε μια μεγάλη μπουκιά. Το φαγητό στάθηκε στον λαιμό του και το αγοράκι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Αμέσως, έτρεξε η δασκάλα για να βοηθήσει το παιδί.

«Εκείνη την ώρα δεν ξέρω ο Θεός με βοήθησε. Η Παναγία. Του έκανα αυτήν τη λαβή που είχα δει στην τηλεόραση. Τι κάνεις, πώς το πιάνεις, πώς το πιέζεις κάτω από το στήθος. Βγήκε λίγο το φαγητό αλλά δεν βγήκε τελείως», λέει η δασκάλα.

Ο μαθητής παρέμεινε στο πάτωμα μην μπορώντας να αναπνεύσει. Εκείνη την στιγμή, η σχολική νοσηλεύτρια πήρε την κατάσταση στα χέρια της. «Δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο. Πνιγόταν το παιδί. Βοήθησε και η δασκάλα πολύ. Με το φαγητό πνίγηκε, έφαγε μεγάλη μπουκιά και απλά έκανα τη λαβή και το παιδί ανέπνεε», ανέφερε η ίδια.

«Αν δεν ήταν η νοσοκόμα, δεν ξέρω τι θα κάναμε. Το τράβηξε το παιδί έξω, το είδε ότι πνιγόταν. Εγώ δεν έβαζα τόση δύναμη γι’ αυτό και το παιδί δεν μπορούσε να πετάξει την τροφή. Του έκανε τη λαβή και πέταξε την τροφή έξω. Και την πέταξε σαν ρουκέτα», τόνισε η δασκάλα.

Το παιδί, ευτυχώς, συνήλθε, ενώ η δασκάλα και η νοσηλεύτρια αντιλήφθηκαν ανακουφισμένες πως τα δύσκολα πέρασαν για τον μικρό μαθητή.

«Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και ο καθένας θα αντιδρούσε έτσι. Το βασικό είναι ότι υπήρχε νοσοκόμα στο σχολείο κι αυτή βοήθησε πάρα πολύ», λέει η δασκάλα και προσθέτει πως «πάντα η νοσοκόμα βγαίνει έξω στα διαλείμματα. Είναι πάντα εκεί. Βγαίνει πάντα έξω. Είναι χρόνια που έχουμε νοσοκόμα στο σχολείο. Την στέλνει η πρωτοβάθμια. Βοηθάει πάρα πολύ κι όταν έχουμε κάποιο χτύπημα στα παιδιά», λέει η δασκάλα.

«Φυσικά, πιστεύω σε κάθε σχολείο θα έπρεπε να υπάρχει ένας νοσηλευτής για οτιδήποτε. Για πρώτες βοήθειες», αναφέρει η νοσηλεύτρια.

«Ευχαριστώ για το παιδί μου»

Συγκλονισμένοι παραμένουν οι γονείς του μικρού μαθητή, που πληροφορήθηκαν από το τηλέφωνο ότι ο γιος τους παρ’ ολίγον να πνιγεί από μια μπουκιά κρέπας.

«Είναι εξαιρετικό παιδάκι που προσέχει. Ήταν η κακιά η στιγμή. Σήμερα ήρθε στο σχολείο η γυναίκα. Έφερε πίτες για όλους. Μας ξαναευχαρίστησε. Με δάκρυα στα μάτια. ‘Ευχαριστώ για το παιδί μου. Γι’ αυτό που κάνατε’. Που σας λέω και πάλι δεν ήταν τίποτα. Ο κάθε άνθρωπος έτσι θα αντιδρούσε», λέει η δασκάλα του παιδιού.

Τον περασμένο Νοέμβριο, 480 σχολικοί νοσηλευτές προσελήφθησαν ως προσωρινοί αναπληρωτές σε σχολεία όλης της χώρας, δίνοντας προτεραιότητα στις σχολικές μονάδες, όπου υπάρχουν μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα