Κοίτασμα Έψιλον: Ξεκινά η εγκατάσταση της εξέδρας Λάμδα

Ημ/νία

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά στον Κόλπο της Καβάλας η τμηματική εγκατάσταση της νέας εξέδρας Λάμδα, από την οποία θα αναπτυχθεί το δορυφορικό του Πρίνου κοίτασμα Έψιλον.

Ήδη από το Σάββατο βρίσκεται στο λιμάνι «Φίλιππος Β’» της Καβάλας το “Big Foot 1”, ειδικό σκάφος τοποθέτησης αγωγών (Pipe Lay Barge) της εταιρείας GSP, το οποίο θα προχωρήσει στην εγκατάσταση των ποδιών (piles) της εξέδρας, τα οποία έχουν αφιχθεί νωρίτερα στην Καβάλα. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης της εξέδρας αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Η εξέδρα Λάμδα θα είναι η πρώτη εξέδρα άντλησης υδρογονανθράκων που θα εγκατασταθεί στην χώρα μας, 45 χρόνια μετά την εγκατάσταση των εξεδρών του συγκροτήματος του Πρίνου.

Για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους της περιοχής, ενώ η Energean

προχώρησε πρόσφατα και στις απαραίτητες ενημερώσεις για το πρόγραμμα των εργασιών που θα ακολουθηθεί. Για την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή εκτέλεση του έργου θα εφαρμοσθούν όσα προβλέπονται στην Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο Υπεράκτιας Ανάπτυξης Πρίνου

Η ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον είναι το μοναδικό πρόγραμμα ανάπτυξης υδρογονανθράκων που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Το κοίτασμα περιέχει 23 εκατ. βαρέλια πιστοποιημένα αποθέματα πετρελαίου και η παραγωγή προβλέπεται να αρχίσει εντός του επομένου έτους. H επένδυση στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον θα υπερβεί τα 150 εκατ. δολάρια.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα