Κώστας Μπουμπούνας: Ο Δήμαρχος Καβάλας έχει χάσει τον έλεγχο της πόλης!

Ημ/νία

Τις τελευταίες ημέρες, η πόλη της Καβάλας ζει μία πρωτοφανή αναστάτωση και οι δημότες μία απίστευτη ταλαιπωρία εξαιτίας της ανικανότητας της διοίκησης του Δήμου να οργανώσει και να συντονίσει την εκτέλεση των διαφόρων έργων μέσα στην πόλη.

Όπως προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον επικεφαλής μας Μάκη Παπαδόπουλο, η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη:

  • να διαθέτει ένα στοιχειώδες χρονοδιάγραμμα των έργων, ώστε αυτά να μην εκτελούνται παράλληλα και όλα μαζί και να μην προκαλείται αυτό το απαράδεκτο “κομφούζιο” που ζούμε τις τελευταίες ημέρες.
  • να μην κλείνει εντελώς κεντρικούς δρόμους της πόλης λόγω των έργων. Είναι απαράδεκτο η διοίκηση του Δήμου να δίνει άδεια ταυτόχρονα σε πολλές και μεγάλες εταιρείες να εκτελούν έργα και να τις αφήνει να κάνουν ό,τι θέλουν, και μάλιστα χωρίς να ενημερώνουν κανέναν προκαλώντας “χάος” στην πόλη.
  • να επιβάλλει στις εταιρείες που κάνουν τα έργα να κάνουν πλήρη αποκατάσταση του δρόμου μετά το τέλος των εργασιών. Είναι απαράδεκτη η εικόνα να βλέπουμε να κλείνουν τα χαντάκια και οι τρύπες με “μπαλώματα” και να γίνεται έτσι επικίνδυνο το οδόστρωμα για οχήματα, μηχανάκια και πεζούς.

Διαφορετικά, η Δημοτική Αρχή να μην δίνει άδεια στις εταιρείες να εκτελέσουν έργα, αν δεν δεσμευτούν να κάνουν πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος. Και ειδικά σε όσους δρόμους ασφαλτοστρώθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια, όπως η οδός Βενιζέλου με τη “δήθεν” βιοκλιματική αναβάθμιση..

  • τέλος, η διοίκηση του Δήμου οφείλει να σεβαστεί, να υπολογίζει και να προστατεύει τις ανάγκες των καταστημάτων και των επαγγελματιών, που υφίστανται σημαντική οικονομική ζημία από αυτή την αναστάτωση.

Ο βασικός υπεύθυνος για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα όλοι μας είναι ένας: ο Δήμαρχος Καβάλας, ο οποίος δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας και δεν πιέζει ούτε βάζει όρους στις μεγάλες εταιρείες να εκτελούν σωστά τα έργα.

Αντίθετα, δίνει την άδεια να ξεκινήσουν τα έργα και μετά κάνει τον “επαναστάτη χωρίς αιτία” με εξώδικα για να συμμαζέψει τα δικά του ασυμμάζευτα!

Η διοίκηση του Δήμου απέδειξε πλέον περίτρανα ότι είναι “μέρος” του προβλήματος που δημιουργήθηκε και συγχρόνως είναι παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια προκάλεσε.

Κώστας Μπουμπούνας

Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοτική Παράταξη

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα