ΘΑΣΟΣ

Κώστας Μανίτσας: Έργα ζωτικής σημασίας οι αλλαγές των δικτύων ύδρευσης των Δ.Δ. Πρίνου και Σκάλας Μαριών

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα δώσουν πνοή στις εν λόγω περιοχές για τις επόμενες δεκαετίες υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Έργα ζωτικής σημασίας, χαρακτήρισε τις αλλαγές των δικτύων ύδρευσης των δημοτικών διαμερισμάτων Πρίνου και Σκάλας Μαριών, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θάσου, Κώστας Μανίτσας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. υπογράμμισε ότι οι δυο συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα δώσουν πνοή στις εν λόγω περιοχές για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς τα δίκτυα θα είναι ολοκαίνουργια και με υλικά νέας τεχνολογίας.

Να σημειωθεί ότι το έργο που αφορά τον οικισμό του Πρίνου και του όρμου Πρίνου έχει συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το δεύτερο που αφορά τον οικισμό της Σκάλας Μαριών, έχει προϋπολογισμό 750.000 ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μανίτσα, τα δυο έργα έχουν ήδη αναρτηθεί και δημοσιοποιηθεί και πλέον υπάρχει ετοιμότητα για τη δημοπράτησή τους, ενώ ακολουθεί και το master plan. Ο μέγιστος χρόνος περαίωσης των έργων είναι περίπου 15 μήνες, αν και όπως ανέφερε ο κ. Μανίτσας, το έργο των Μαριών θα ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα.

”Πρόκειται για παρεμβάσεις και έργα που είναι ζωτικής σημασίας για τους οικισμούς του νησιού μας, καθώς οι αντικαταστάσεις των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης είναι καίριας σημασίας, αφού όλα τα δίκτυα είναι πεπαλαιωμένα. Πρέπει να φύγει ο αμίαντος και να κατασκευάσουμε νέα δίκτυα, με νέες παροχές και καταμετρητές. Καίριας σημασίας είναι και τα master plan που θα δημοσιοποιηθούν άμεσα, καθώς θα είναι απαραίτητα εφεξής για την όποια παρέμβαση κι αν γίνει”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

Μετά τον Πρίνο και τις Μαριές, σειρά θα πάρουν μέσα στο καλοκαίρι οι περιοχές της Σκάλας Καλλιράχης και Σωτήρος. Σε αυτά τα δυο έργα υπήρξε μια καθυστέρηση που οφείλεται στο ότι υπήρξε απόφαση να δημοπρατηθούν και να εκτελεστούν ταυτόχρονα δυο αλλαγές δικτύων, ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να μην εκτελεστούν δυο φορές έργα που θα ταλαιπωρήσουν τους προαναφερθέντες οικισμούς. Ο κ. Μανίτσας επισήμανε ακόμη ότι ο δήμος Θάσου σχεδιάζει και υλοποιεί αναπτυξιακά έργα, καθώς ρίχνει μεγάλο βάρος στις υποδομές του νησιού για τα επόμενα χρόνια, ενώ συμπλήρωσε ότι εν αναμονή του ανοίγματος του τουρισμού, η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της φετινής τουριστικής περιόδου.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο κ. Μανίτσας, οι προκλήσεις σε μια Δ.Ε.Υ.Α. είναι πάντα μεγάλες κι από τον κανόνα αυτόν δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση η Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι με πολλή δουλειά και σύνεση θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις υποδομές του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν στο νησί το επόμενο διάστημα είναι πολλές, με τις περισσότερες εκ των οποίων να αφορούν Βιολογικούς Καθαρισμούς, αλλά και νέα δίκτυα ύδρευσης. ”Είναι ένας μεγαλεπήβολος σχεδιασμός. Το βάρος από τις προηγούμενες διοικήσεις είχε πέσει στα τουριστικά θέρετρα και στους παραλιακούς οικισμούς, με αποτέλεσμα οι ορεινοί οικισμοί να έχουν μεγάλη καθυστέρηση ως προς την αναπαλαίωση των δικτύων τους. Με πολλή δουλειά και σύνεση πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να επιτύχουμε ένα πολύ σοβαρό αποτέλεσμα για τις υποδομές του νησιού μας”, τόνισε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης
Close
Back to top button