Λιβάνιος: Έρχεται ρύθμιση έως 60 δόσεις σε ευάλωτους για χρέη στους δήμους

Ημ/νία

Τη ρύθμιση έως 60 δόσεις σε ευάλωτους για χρέη στους δήμους, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας στο Action24.

«Πρέπει να κάνουμε μια ρύθμιση, προκειμένου να δώσουμε στους δήμους και τη δυνατότητα να εισπράξουν και να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση, αλλά και στους οφειλέτες να μπορέσουν να είναι συνεπείς και να ρυθμίσουν ό,τι είναι», ανέφερε αρχικά ο κ. Λιβάνιος.

«Έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με το υπουργείο Οικονομικών. Στο νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης υπάρχει διάταξη για τη ρύθμιση των οφειλών, ιδίως για τους ευαίσθητους οφειλέτες, δηλαδή εκείνους που δεν έχουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία και δεν έχουν και ακίνητη περιουσία, σημαντική στο όνομά τους, υπάρχει μια ρύθμιση που σχεδόν εκμηδενίζει τις προσαυξήσεις να μπορούν να πληρώσουν την οφειλή τους έως 60 δόσεις», πρόσθεσε.

Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως τόνισε, είναι σε οφειλές άνω των 10.000 ευρώ να δίνεται η δυνατότητα στον οφειλέτη, είτε φυσικό είτε νομικό πρόσωπο, να μπορεί παγίως να απευθυνθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Είναι μια λύση που θα βοηθήσει αυτούς που οφείλουν πολλά λεφτά στους δήμους, προκειμένου να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και να ρυθμίσουν μία και καλή την οφειλή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους», κατέληξε.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα

Την Βασιλόπιτα του έκοψε το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 7μ.μ η...

Χρονιά των ρεκόρ το 2024 για τον όμιλο της Energean

Σε χρονιά των ρεκόρ εξελίχθηκε το 2024 για...

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Κοπή πίτας με «τυχερό» τον πρόεδρο Γιάννη Κελγιώργη

Με κλίμα αισιοδοξίας και δημιουργικότητας για τη νέα...