Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου: η ισορροπημένη διατροφή των παιδιών μας γεννά πρωταθλητές – κάθε παιδί είναι διατροφικά μοναδικό

Ημ/νία

Στην 1η Ημερίδα με θέμα «Συμβουλευτική Ψυχολογία, Διατροφή και Άσκηση» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας παραβρέθηκε η υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία της Π.Ε. Καβάλας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.
«Στην Ημερίδα ακούσαμε ενδιαφέρουσες συμβουλές για ένα ισορροπημένο διατροφικό προφίλ στην καθημερινότητα των παιδιών μας, διασφαλίζοντας την καλή τους υγεία για μία ολόκληρη ζωή.
Ως εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών παγκόσμιων και πανευρωπαϊκών πρωταθλητών στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, βιωματικά μπορώ να καταθέσω πως η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι δύσκολη μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Ο πρωταθλητισμός απαιτεί διατήρηση του σταθερού βάρους ανάλογου της ανάπτυξης στην παιδική και εφηβική ηλικία γεγονός που καθορίζει καταλυτικά τους κανόνες διατροφής του παιδιού. Κάθε παιδί όμως είναι μοναδικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και διατροφικά. Παράλληλα, η ψυχολογία και οι διατροφικές επιλογές των παιδιών μας, συμβάλουν στις καθημερινές δραστηριότητες τους αλλά και στην καλύτερη επίδοσή τους στα μαθήματα.
Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτότυπη διαδραστική πρωτοβουλία εκμάθησης κανόνων διατροφής.
Η Ημερίδα αποτελεί ακόμα μία δράση εξωστρέφειας του Αθλητικού Συλλόγου ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ Καβάλας και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Καβάλας και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, του Δημοτικού Σχολείου Παληού και του Νηπιαγωγείου Παληού.
Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου και καλεσμένοι ομιλητές η κλινική διαιτολόγος -διατροφολόγος Δέσποινα Μαυρίδου, η Food Blogger Κωνσταντίνα Κατζομύτη και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Τα παιδιά με την καθοδήγηση της κ. Κατζομύτη παρασκεύασαν υγιεινά σνακ, συμμετέχοντας έτσι ενεργά σε ένα είδος βιωματικού εργαστηρίου.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα