Μακάριος Λαζαρίδης: Με θάρρος και πίστη θα κερδίσουμε το στοίχημα για την εθνική ανασυγκρότηση

Ημ/νία

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό των Υδάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου και στη συνέχεια στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των Υδάτων στον κεντρικό λιμένα «Απόστολος Παύλος».

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτήν τη λαμπρή μέρα για την Ορθοδοξία, σήμερα εδώ από την Καβάλα, την πόλη του Αποστόλου Παύλου, θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά.

Τα νέα παιδιά που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν το Σταυρό επέδειξαν θάρρος και πίστη. Θάρρος και πίστη, δύο αρετές που θα μας είναι πάρα πολύ χρήσιμες, καθώς μπήκαμε στο 2023.

Θάρρος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να παλέψουμε όλοι με τις εσωτερικές μας αδυναμίες.

Άλλωστε, το ελπιδοφόρο μήνυμα της εορτής των Θεοφανείων για μια ζωή καλύτερη και πιο δημιουργική συμπίπτει με την προσπάθεια της κοινωνίας να εξέλθει από μια σειρά ισχυρών έξωθεν δοκιμασιών.

Με τη συμπαράσταση της Πολιτείας, ο στόχος επιτεύχθηκε. Κοινωνία και οικονομία παρέμειναν όρθιες και ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Αλλά και πίστη.

Πίστη, όχι μόνο στη Θρησκεία μας, στις αξίες, στα ήθη και τις παραδόσεις μας.

Κυρίως εσωτερική πίστη στις δικές μας δυνατότητες.

Και με αυτοπεποίθηση, ενότητα και υπευθυνότητα, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το στοίχημα για την εθνική ανασυγκρότηση.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα