Μακάριος Λαζαρίδης: Νέα Δημοκρατία: Πενήντα χρόνια στην σωστή πλευρά της ιστορίας

Ημ/νία

Τη διαχρονική προσφορά της Νέας Δημοκρατίας στον τόπο καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορικής της πορείας, υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας του κόμματος, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στο 15ο Συνέδριό του, στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Πενήντα χρόνια Νέα Δημοκρατία! Πενήντα χρόνια στην σωστή πλευρά της ιστορίας! Από τότε, όταν ο αείμνηστος Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυε την παράταξή μας και δημοσίευε την Ιδρυτική της Διακήρυξη. Οι αρχές και οι αξίες μας ταυτισμένες με έννοιες, όπως η πατρίδα, η κοινωνική συνοχή και η πρόοδος. Αγκαλιά με όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις. Ενωμένοι και αποφασισμένοι πάντοτε τα καταφέρναμε, με μπροστάρηδες τους ιστορικούς αρχηγούς μας:

Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Γιάννη Πλακιωτάκη και φυσικά τον σημερινό Πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ειδικά την τελευταία πενταετία, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «κατά την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ στη Βουλή τους πολίτες της Καβάλας, έχουμε καταφέρει πολλά, παρά τις αντιξοότητες που προέκυψαν στην πορεία. Από τη μεταπολίτευση και μετά, καμία Κυβέρνηση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες πολλές κρίσεις σε τόσο λίγο χρόνο. Όμως, σταθήκαμε όρθιοι. Και όχι μόνο αυτό. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, όπως περιγράφονται στο προεκλογικό της πρόγραμμα και στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων. Κοιτάμε με αυτοπεποίθηση και με αξιοπρέπεια όλους στα μάτια. Ναι, η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή σε σχέση με το 2019, σε όλα τα επίπεδα!».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Απέναντί μας, το παρελθόν, ο λαϊκισμός και η υποκρισία. Οι αντίπαλοί μας, μην έχοντας τίποτα ουσιαστικά να προτείνουν για το παρόν και το μέλλον, επιλέγουν το μόνο που ξέρουν να κάνουν πραγματικά πολύ καλά. Να κατασκευάζουν με ψέματα μια μίζερη εικονική πραγματικότητα και να χρησιμοποιούν fake news και απίστευτη τοξικότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε, «όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των εκλογών της 9ης Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκρούονται η αλήθεια και η υπευθυνότητα με το ψέμα και τις επικίνδυνες ιδεοληψίες. Στο χέρι όλων μας είναι να πετύχουμε μια ακόμα ηχηρή νίκη, ανανεώνοντας το συμβόλαιο τιμής με την κοινωνία. Από αυτόν εδώ τον χώρο, το Ζάππειο, όπου ο Εθνάρχης υπέγραψε τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, ας σημάνουμε την τελική αντεπίθεση, ανοίγοντας μια νέα μεγάλη και σημαντική σελίδα στην ιστορία της παράταξης και της Ελλάδας».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα