“Με το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων”

Φαίνεται πως δύσκολα γίνεται αποδεκτό και πιστευτό στις μέρες μας, ότι είναι δυνατό να προσπαθεί κάποιος να κάνει απλά καλά τη δουλειά του ή το καθήκον του, χωρίς να εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα ή μικροκομματικές επιδιώξεις.

Μετά την επίσκεψη του κ. Μακάριου Λαζαρίδη και του κ. Νίκου Χαριτόπουλου στο χώρο του Κ.Υ. Πρίνου, ακολούθησε ένα αλαλούμ αδικαιολόγητων αντιδράσεων με κάποιους Συριζαίους να με χαρακτηρίζουν Νεοδημοκράτη, κάποιοι Νεοδημοκράτες ως Συριζαίο, άλλοι ως φιλικά προσκείμενο στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Μ. Λαζαρίδη και κάποιοι Δημοτικοί παράγοντες να κάνουν άκομψα και προσβλητικά σχόλια.

Στον απόηχο όλων αυτών των αδικαιολόγητων αντιδράσεων βρίσκομαι στην περίεργη θέση να πρέπει να υπερασπιστώ το αυτονόητο και το προφανές. Ο κ. Μ. Λαζαρίδης επισκέφθηκε κατ’ αρχήν το Κ.Υ. Πρίνου χωρίς να προτάξει την κομματική του ιδιότητα ως ένας πολίτης με Θάσια καταβολή και έκδηλο ενδιαφέρον για τα υγειονομικά ζητήματα που απασχολούν το Κ.Υ. Πρίνου και το νησί της Θάσου. Τον ενημέρωσα διεξοδικά γιατί θεώρησα ότι είχα την υποχρέωση να το πράξω και γιατί διέκρινα το ειλικρινές ενδιαφέρον ενός οξυδερκή ανθρώπου να βοηθήσει στα ζητήματα αυτά. Προσφέρθηκε να βοηθήσει στην επίλυση μίας παρεξήγησης που είχε δημιουργηθεί με την οικογένεια του Δ. Χαριτόπουλου και το αποδέχτηκα με ευχαρίστηση όχι τόσο για τη συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης προς τον «Σύλλογο Υποστηρικτών» του Κ.Υ. Πρίνου αλλά περισσότερο για να αποκατασταθεί η σχέση μας με μία οικογένεια που έχει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των εργαζομένων του Κ.Υ. Πρίνου για όλα τα ευεργετήματα που σεμνά και διαχρονικά μας προσέφερε.

«Κομίζοντας ίσως γλαύκας εις Αθήνας» πρέπει να τονίσω ότι ο χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και επιδιώξεις. Σύμφωνα με τον κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας οι ιατρικές υπηρεσίες και η Φροντίδα Υγείας απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φύλου, φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας, αντιλήψεων, κοινωνικής θέσης ή πολιτικών προτιμήσεων. Ο γιατρός οφείλει να προσφέρει σε όλους και να είναι ο συνήγορος του κάθε πολίτη για κάθε θέμα υγείας που τον αφορά.

Ο Διευθυντής ενός Κ. Υγείας συντονίζει την λειτουργία του, φροντίζει για την διαρκή αναβάθμισή του και έχει εκτός των άλλων την υποχρέωση να συνομιλεί και να ενημερώνει τον κάθε ενδιαφερόμενο για υγειονομικά ζητήματα.

Ο Σύλλογος Υποστηρικτών του Κ.Υ. Πρίνου ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» αποδέχεται με απόφαση του Δ.Σ. την υποστήριξη και την καλοπροαίρετη βοήθεια από κάθε πολίτη, σύλλογο, φορέα, επιχείρηση ή εταιρία εκδίδοντας παραστατικά, αποδείξεις και ευχαριστήρια υπό την εποπτεία της ελεγκτικής επιτροπής, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απόλυτη διαφάνεια.

Προ 2,5 περίπου ετών είχε δημοσιευθεί μία άλλη ανοιχτή επιστολή με τίτλο “οι πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων του Κ.Υ. Πρίνου”. Νομίζω πως είναι πλέον καιρός να αποτυπωθεί η σημερινή πραγματική κατάσταση καθώς και οι ενέργειες και οι προσπάθειες που έγιναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Την Άνοιξη του 2016 είχαμε εναπομείνει 4 γιατροί Γενικής Ιατρικής και 1 Αγροτική γιατρός, που έπρεπε να στηρίξουμε την ενεργή εφημέρευση του Κ. Υγείας και την λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων. Παράλληλα είχαν εναπομείνει 5 πληρώματα ασθενοφόρου (3 με οργανική θέση, 1 με μετακίνηση από το Κ.Υ. Ελευθερούπολης και 1 οδηγός του Δήμου Θάσου. Ο δρόμος μπροστά μας οδηγούσε σε Γολγοθά με σίγουρη «Σταύρωση» και αμφίβολη «Ανάσταση». Η λειτουργία του Κ.Υ. Πρίνου τέθηκε πραγματικά σε κίνδυνο αλλά με την απόλυτη στήριξη 3 συναδέλφων με ατσαλένια θέληση, αντοχή, επιμονή και υπομονή (κ. Μ. Τσοχαταρίδου, κ. Μ. Μαλλιαρού και κ. Σ. Αντωνιάδου) αλλά και όλου του υπολοίπου Ιατρικού, νοσηλευτικού, εργαστηριακού προσωπικού και την γενναία προσπάθεια των 5 πληρωμάτων ασθενοφόρου καταφέραμε – αφού δεχθήκαμε ζωτικές βοήθειες – να κρατήσουμε όρθιο το Κ.Υ. Πρίνου, να το αναβαθμίσουμε και να το οδηγήσουμε στη σημερινή κατάσταση, που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παραλάβαμε.

Όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αν δεν υπήρχε η αλληλεπίδραση πολλών παραγόντων:

  1. Η καθολική αποφασιστική βούληση όλων των εργαζομένων του Κ.Υ. Πρίνου να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους, τη λειτουργία του.
  2. Το συνεχές ενδιαφέρον και οι καταλυτικές δράσεις του Θάσιου κυβερνητικού βουλευτή Γ. Παπαφιλίππου.
  3. Η υλοποίηση ευεργετικών για το Κ.Υ. Πρίνου αποφάσεων κρατικών παραγόντων, όπως του διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Ευστράτιου Πλωμαρίτη, του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Γ. Γιαννόπουλου, Αν Γ. Γραμματέα κ. Στ. Βαρδαρού, του προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κ. Κ. Καρακατσιανόπουλου και του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη.
  4. Η διαρκής συμπαράσταση και βοήθεια με πολλούς τρόπους από την Δημοτική αρχή της Θάσου.
  5. Η αξιοθαύμαστη δράση και αποτελεσματικότητα του Συλλόγου Υποστηρικτών του Κ.Υ. Πρίνου.

Την Άνοιξη του 2016 με αποφάσεις του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ έγιναν μετακινήσεις Ιατρικού προσωπικού από τα όμορα Κ.Υ. του νομού Καβάλας. Μετακινήθηκαν συνολικά 28 !!! γιατροί (18 ειδικοί Γεν. Ιατρικής και 10 ειδικευόμενοι). Στη μετακίνηση ειδικευομένων βοήθησε και η ιδιότητά μου ως συντονιστής εκπαίδευσης για το Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο Δήμος Θάσου μας παραχώρησε για αρκετούς μήνες διοικητικό υπάλληλο ενώ εξακολούθησε να μας ενισχύει με υπάλληλο καθαριότητας και οδηγό για το ασθενοφόρο. Παράλληλα μας προσέφερε πολύτιμη τεχνική υποστήριξη  σε προβλήματα που προέκυπταν.

Μετά την προσωπική μου επαφή με τους επιχειρηματίες Δ. Χαριτόπουλο, Ι. Μητσόπουλο και Χαρ. Φιλιππίδη ο σύλλογος Υποστηρικτών αποκτώντας την οικονομική δυνατότητα, ανέλαβε τη μισθοδοσία και την παραχώρηση στο Κ.Υ. Πρίνου 2 διασωστών πληρωμάτων ασθενοφόρου και 2 νοσηλευτριών.

Στη συνέχεια η ανταπόκριση του κόσμου, επιχειρηματιών, ιδιωτών, συλλόγων και φορέων υπήρξε συγκινητική, είτε με απ’ ευθείας χορηγίες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, επιδεσμικού υλικού, υλικών καθαριότητας κ.λ.π. είτε με την μορφή οικονομικής ενίσχυσης προς το Σύλλογο Υποστηρικτών. Ενδεικτικά μόνο μπορώ να αναφέρω επιχειρηματίες (Δ. Χαριτόπουλος, Ι. Μητσόπουλος, Κοθάλης Α.Ε., Χ. Φιλιππίδης, Στ. Συνοδιάς, Pitsas Camp, Ν. Φυλακτάκης, το ζεύγος Beaumont, την κα Αn. Var Der Western Van Niftril κ.α.)  ιδιώτες,  ο όμιλος Rotary, το τμήμα Αχέπανς Θάσου, Σύλλογοι (όπως Γυναικών Λιμεναρίων, International Friends of Thassos,  Φαρμακοποιών Θάσου, Συνταξιούχων Καλλιράχης, Πολιτιστικός Σύλλογος Θεολόγου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καζαβητίου,  Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινύρων, τηn Τράπεζα ALPHA, η Φαρμακευτική εταιρία MENARINI HELLAS, και πάρα πολλοί ακόμη προσέφεραν με πρωτοφανή γενναιοδωρία τη στήριξη τους.

Με παρεμβάσεις του Γ. Παπαφιλίππου αλλά και των δύο άλλων κυβερνητικών βουλευτών του νομού έγινε δυνατή η συνάντησή μου με τον Αν. Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Στ. Βαρδαρό, τον Γ. Γραμματέα Γ. Γιαννόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Κ. Καρακατσιανόπουλο και τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη.

Ακολούθησαν δύο καίρια στοχευμένες παρεμβάσεις της πολιτείας που έλυσαν τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του Κ.Υ. Πρίνου.

1) Άλλαξε το οργανόγραμμα των Περιφερειακών Ιατρείων της Θάσου και αποκτήσαμε 4 επιπλέον θέσεις Ιατρών, στις οποίες μάλιστα χορηγήθηκε το ειδικό επίδομα άγονης θέσης (+ 400€). Έτσι οι θέσεις των Περιφερειακών Ιατρείων της Θάσου από αζήτητες έγιναν περιζήτητες. Επιπλέον προκηρύχθηκαν από το Οργανόγραμμα 2 θέσεις ειδικών ιατρών. Το Κέντρο Υγείας ενισχύθηκε με 6 συνολικά γιατρούς (2 ειδικούς και 4 Αγροτικούς). Μετατράπηκε 1 θέση Γ. Ιατρικής σε θέση 2η Παιδιάτρου, έγινε η προκήρυξη και αναμένεται η τοποθέτησή του. Εγκρίθηκε και θα προκηρυχθεί άμεσα οργανική θέση ακτινολόγου ιατρού. Το “ιατρικό” πρόβλημα του Κ. Υγείας λύθηκε οριστικά και δεν θα είναι μακριά η μέρα που σε κάθε Περιφερειακό Ιατρείο της Θάσου θα υπάρχει ειδικός Γενικός Ιατρός, αφού τις θέσεις των Π. Ιατρείων μπορούν να τις καταλάβουν μόνιμοι ειδικοί Γενικοί Ιατροί.

2) Με παρέμβαση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη και απόφαση του προέδρου του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κ. Κ. Καρακατσιανόπουλου υλοποιήθηκε επιτέλους το αίτημά μας για ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο. Μία πραγματικά ευεργετική απόφαση για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού. Τοποθετήθηκαν 6 διασώστες του ΕΚΑΒ στον τομέα μας και μαζί με 1 επικουρικό διασώστη με ετήσια σύμβαση της 4ης ΥΠΕ κατορθώσαμε να έχουμε τον μαγικό αριθμό 12 πληρωμάτων ασθενοφόρου και να μπορούμε να καλύπτουμε πλήρως σε 24ωρη βάση το νησί. Επιπλέον άλλοι 7 τουλάχιστον διασώστες θα επιχειρούν κατά την θερινή περίοδο μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος που ενέκρινε για τη Θάσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ. Οριστικοποιήθηκε επίσης η μετάθεση Θάσιου διασώστη του ΙΕΚ ΕΚΑΒ από το Κ.Υ. Ελευθερούπολης σε κενή οργανική θέση του Κ.Υ. Πρίνου. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι στο παρελθόν και στις “καλές” εποχές, to K.Y. Πρίνου διέθετε 7 έως 8 οδηγούς – πληρώματα ασθενοφόρου και κανένα διασώστη μπορεί εύκολα να κατανοήσει τη σημαντική διαφορά. Επιπλέον υποστηρικτικές ενέργειες τόνωσαν τη λειτουργία του Κ.Υ. Πρίνου, όπως η μετάθεση Θάσιας νοσηλεύτριας από νοσοκομείο των Αθηνών, η ετήσια σύμβαση, με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, νοσηλεύτριας με δυνατότητα παράτασης έως 3 χρόνια, παρόμοια σύμβαση με διοικητικό υπάλληλο και η ετήσια σύμβαση της 4ης ΥΠΕ με επικουρική θέση ενός διασώστη. Βρίσκεται επίσης σε καλό δρόμο η προσπάθεια για μετακίνηση και οριστική μετάθεση σε κενή οργανική θέση του Κ.Υ. Πρίνου νοσηλεύτριας από νοσοκομείο των Αθηνών.

Τέλος άνοιξε προ ολίγων ημερών η “πλατφόρμα” για αιτήσεις επικουρικού προσωπικού και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε πολύτιμες επικουρικές θέσεις.

Θα ρωτούσε εύλογα κανείς “έχετε λοιπόν λύσει όλα σας τα προβλήματα ;;;” Όχι , αλλά είμαστε πλέον πολύ κοντά σ’ αυτό το στόχο. Χρειάζεται οπωσδήποτε η προκήρυξη 1-2 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων, 1 θέσης νοσηλεύτριας κενωθείσας λόγω θανάτου, 1 θέσης ΤΕ ή ΔΕ χειρίστριας ακτινολογικού και 1 θέσης ΤΕ Ιατρικών εργαστηρίων  ή ΔΕ Παρασκευαστριών για το Μικροβιολογικό εργαστήριο.

Εν κατακλείδι αποκτήσαμε 14 θέσεις μόνιμου προσωπικού και χρειαζόμαστε ακόμη 4-5 θέσεις.

Δεν είχα καμία πρόθεση να κρίνω τη συνολική κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας ούτε έχω καμία αρμοδιότητα για να το κάνω. Προσπάθησα με απόλυτη ειλικρίνεια και με το χέρι στην καρδιά να περιγράψω τα όσα έγιναν για το Κ.Υ. Πρίνου και να αποτυπώσω την πραγματική σημερινή κατάσταση της λειτουργίας του.

Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να μην είμαι άδικος και ποτέ δεν υπήρξα αχάριστος. Γι αυτό θα τολμήσω να πω δύο πράγματα που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

  1. Η κυβέρνηση αυτή μου ανέθεσε δύο θέσεις ευθύνης, τόσο στο Κ.Υ. Πρίνου όσο και στο 6ο παράρτημα ΕΚΑΒ Καβάλας, χωρίς να είμαι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Για πρώτη φορά άκουσα από επίσημα χείλη του Υπουργείου Υγείας να ομολογούν: “ Ναι μεροληπτούμε υπέρ του Δημοσίου συστήματος Υγείας”. Νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση και πρέπει να διατηρηθεί από την μελλοντική ηγεσία του Υπουργείου της οποιαδήποτε κυβέρνησης, γιατί είναι απολύτως αναγκαία, μέσα στο σκληρό δημοσιονομικό περιβάλλον που όλοι μας βιώνουμε.

 

Ευχαριστώ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Γ. ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΙΝΟΥ

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Η Θάσος μετράει τις «πληγές» της

Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια από την ισχυρή καταιγίδα Αρκετά σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νησί της ...