Μειωμένη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα, κυμαίνεται στα 1,20-1,22 ευρώ το λίτρο

Ημ/νία

Μειωμένη είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καθώς η μέση τιμή είναι στα 1.22 ευρώ το λίτρο στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος σημείωσε πως υπάρχει μία πτωτική τάση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «αυτές τις μέρες η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στα 1,20-1,22 ευρώ το λίτρο. Υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης στις τιμές αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί παγκοσμίως. Στις 30 του μήνα, μετά από δύο παρατάσεις που πήρε, είναι η τελευταία μέρα της έκπτωσης των ΕΛΠΕ που είναι περίπου 7 λεπτά το λίτρο μαζί με το ΦΠΑ, οπότε αν σταματήσει αυτή θα έχουμε αύξηση τις επόμενες μέρες κοντά στα 6-7 λεπτά.

Ο καιρός μέχρι τώρα ήταν σύμμαχος, αυτήν την εβδομάδα επιδεινώθηκε και θα δούμε από ‘δω και πέρα πώς θα πάει η κατανάλωση. Στο τέλος Δεκεμβρίου λογικά θα έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη για την κίνηση του πετρελαίου θέρμανσης».

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ

Πρόσθεσε ότι «είναι χρηματιστηριακό προϊόν το πετρέλαιο, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Αυτήν τη στιγμή έχει μια ελαφριά πτώση το αργό και ενίσχυση το δολάριο, που σηματοδοτεί τη μείωση των καυσίμων. Αυτό το πράγμα μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάξει. Είναι κάτι που επηρεάζεται από τα ξένα χρηματιστήρια. Είμαστε πάρα πολύ μακριά από το κέντρο των αποφάσεων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι θα αυξηθεί η παραγωγή του αργού πετρελαίου κι αμέσως έπεσαν τις τιμές, αλλά την επόμενη μέρα ο ΟΠΕΚ το διέψευσε. Είναι πράγματα που συμβαίνουν μακριά από εμάς και δυστυχώς είμαστε παρατηρητές».

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΝΤΛΙΑΣ

Τόνισε, τέλος, ότι «το ελληνικό κράτος επιδοτεί τα διυλιστήρια με 25 λεπτά που θεωρώ ότι πρέπει να το εφαρμόσει μέχρι το τέλος της σεζόν. Λόγω προϋπολογισμού ότι δεν μπορούσαν να το περάσουν στην επόμενη χρονιά, η εξαγγελία που έγινε είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Θεωρώ ότι αυτά τα 25 λεπτά θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά ώστε να έχουμε μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποκλιμάκωση των τιμών για το πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι η περίφημη επιδότηση στην αντλία που ξεκινάει από τα διυλιστήρια και περνάει σε όλη την αλυσίδα του εφοδιασμού».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα