Νέα εμπλοκή στην επένδυση για τα λουτρά Ελευθερών

Ημ/νία

Εμπλοκή σημειώθηκε εκ νέου στην επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Αρχέλαος Γρανάς υπογράμμισε πως δεν επιτρέπεται στον επενδυτή να κτίσει στον χώρο που ζήτησε με την μεταφορά δόμησης που απαιτείται.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η εμπλοκή, μετά το αίτημα περίπου 6-7 μηνών που έγινε από τον επενδυτή να μπορέσει να μεταφέρει τη δόμηση από τα 3 ξέφωτα σε ένα για να μην χαλάσει δασική έκταση που θέλει να πουλήσει και δεν θέλει να την καταστρέψει. Το 2018 όταν πήγε στα υπουργεία να ζητήσει ότι θέλει να οικοδομήσει στα λουτρά, του είπαν ότι μπορεί να οικοδομήσει μέχρι 38,5 χιλιάδες τμ, σε ένα οικόπεδο 750 στρεμμάτων. Αυτός ζήτησε μόνο 14,5 χιλιάδες εκεί που είναι τα λουτρά. Τώρα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια που φτάσαμε στο τέλος για να ζητήσουμε τις άδειες των οικοδομών από τον Δήμο Παγγαίου, δεν απάντησε στο ερώτημα για τη μεταφορά δόμησης. Το έστειλε στην Αποκεντρωμένη η οποία μετά από 2-3 μήνες το έστειλε στο υπουργείο που αποφάνθηκε στα τέλη Μαρτίου ότι πρέπει να γίνει Προεδρικό Διάταγμα για τη δυνατότητα του συντελεστή δόμησης. Ένα Προεδρικό Διάταγμα απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν ξέρουμε αν αυτό δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον επενδυτή για να κατασκευάσει αυτά που θέλει ώστε να έχει η επένδυση το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αλλιώς, εκεί που είναι κατασκευασμένα τα διάφορα κτήρια που έχουν ερειπωθεί μετά από μία δεκαετία, η δυνατότητα κατασκευής είναι 4,8 χιλιάδες τ.μ. Είναι, δηλαδή, εντελώς ασύμφορη μία επένδυση τέτοιου μεγέθους».

«ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ»

Πρόσθεσε ότι «είναι μια εμπλοκή που λυπεί όλους όσοι ασχολούνται με το θέμα. Δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα χρειαστεί να περιμένει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος από το υπουργείο Περιβάλλοντος και συγχρόνως από το υπουργείο Πολιτισμού που ζητάει οποιαδήποτε κατασκευή να γίνει να συνάδει με το περιβάλλον. Μέχρι εδώ έχουμε φτάσει και τώρα μπλέκουμε σε μία ιστορία που δεν ξέρω πού μπορεί να οδηγήσει».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα