ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες διακρίσεις μαθητών του Δ.Ω.Κ.

Σε διαγωνισμό κιθάρας & μουσικής δωματίου

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΩΚΝέες διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, οι οποίοι απέσπασαν υψηλές διακρίσεις στους Διαγωνισμούς που διεξήχθησαν προσφάτως στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης (16-20 Μαρτίου 2016), έρχονται να δώσουν μεγάλη χαρά στην Οικογένεια του Ωδείου και να μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους.

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Τζανετάκης κέρδισε το 1ο Βραβείο στην 1η Κατηγορία (έως 13 ετών), ενώ ο αδελφός του Θάνος Τζανετάκης κέρδισε το 3ο Βραβείο στην 2η Κατηγορία (έως 17 ετών). Εξαιρετική εμφάνιση έκανε επίσης στην 3η Κατηγορία (χωρίς όριο ηλικίας) ο Φίλιππος Μανωλούδης, ο οποίος το 2014 είχε κερδίσει το 1ο Βραβείο της 2ης Κατηγορίας. Όλοι οι προαναφερθέντες είναι αριστούχοι μαθητές του καθηγητή μας Φώτη Κουτσοθόδωρου. Επιπλέον, στον Διαγωνισμό για Ντουέτα (κιθάρα με κάποιο άλλο όργανο ή φωνή), ο Θάνος Τζανετάκης και η Θεοδώρα Αποστολίδου (μαθήτρια φλάουτου στην τάξη του καθηγητή μας Βέσκο Μπελομάζοβ) κέρδισαν το 2ο Βραβείο.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ωδείο Τούμπας «Κ. Ματσίγκου» και έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φώτη Κουτσοθόδωρου. Φέτος, μάλιστα, η διοργάνωση εξασφάλισε μία γενναία χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» – δείγμα της αναγνώρισης που πλέον απολαμβάνει. Κατά κοινή ομολογία, το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν εξαιρετικά υψηλό, με πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό. Ο νικητής της 3ης Κατηγορίας, Ρουμάνος Eduard Leata, μάλιστα, θα εμφανιστεί στο εγγύς μέλλον σε σόλο ρεσιτάλ στην Καβάλα, προσκεκλημένος του Δημοτικού Ωδείου.

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Διαγωνισμών Κιθάρας (όπου δεν συμμετείχε ο Φ. Κουτσοθόδωρος) ήταν ο διάσημος Γάλλος κιθαρίστας και συνθέτης Roland Dyens (Ρολάντ Ντιάνς), μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες παγκοσμίως στον κόσμο της κιθάρας. Μαζί του στην κριτική επιτροπή και ο Oscar Ghiglia, θρυλικός Ιταλός σολίστ και παιδαγωγός, όπως και οι διακεκριμένοι Έλληνες κιθαριστές Έλενα Παπανδρέου, Θάνος Μήτσαλας και Δημήτρης Κοντογιάννης. Προσκεκλημένος ως μέλος της επιτροπής ήταν επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ.Ω.Κ., Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος. Τέλος, μέλος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου ήταν ο φλαουτίστας και καθηγητής του Δ.Ω.Κ. Β. Μπελομάζοβ.

Στο διάστημα διεξαγωγής του Φεστιβάλ είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις κιθάρες του ο Καβαλιώτης κατασκευαστής Χαράλαμπος Κουμρίδης, αθλοθέτης του οργάνου αξίας 1.500 ευρώ που δόθηκε στον νικητή της 2ης Κατηγορίας του διαγωνισμού. Όλοι οι κιθαριστές που έπαιξαν τα όργανα του κ. Κουμρίδη εκφράστηκαν με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια για το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Σημαντική ήταν και η παρουσία των καθηγητών κιθάρας του Δ.Ω.Κ., Αλέξανδρου Παρισσίδη και Γιώργου Τσερκέζη, οι οποίοι συνέβαλαν καταλυτικά στην επιτυχή διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, για πολλοστή φορά η σπουδαία και ευεργετική επίδραση της παρουσίας στην Καβάλα του Φώτη Κουτσοθόδωρου, πολυβραβευμένου σολίστ και παιδαγωγού διεθνούς εμβέλειας. Με την εμπνευσμένη διδασκαλία του, τα τελευταία έξι χρόνια έχει αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο σπουδών του Ωδείου μας, γεγονός που πιστοποιείται από τις αλλεπάλληλες πανελλαδικές διακρίσεις των μαθητών της τάξης του.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους γονείς και στους καθηγητές τους, οι οποίοι εκπροσώπησαν άριστα το κορυφαίο μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου Καβάλας. Ευχόμαστε σε όλους ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και ελπίζουμε ότι με την πορεία και την πρόοδό τους θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο στην Οικογένεια του Δ.Ω.Κ. – και όχι μόνον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button