Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί , ενίοτε δείχνει και τα «δόντια» της

Απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε επίκαιρη ερώτηση για την αμυντική βιομηχανία

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής συζητήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο με θέμα: «Εθνικό σχέδιο αμυντικής βιομηχανίας και επιχειρησιακά προγράμματα και συμβάσεις με ΕΑΒ και ΕΑΣ».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη διάρκεια της πρωτολογίας και δευτερολογίας του, αναφέρθηκε στα εξής:

«Δεν θα αναλύσω την εισαγωγή περί των Ελληνοτουρκικών, απλά θα πω ότι η Ελλάδα δεν παρακολουθεί ενίοτε δείχνει και τα «δόντια» της. Και τα «δόντια» της τα έδειξε με τον τρόπο που αντιδράσαμε στην οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο και σε αυτό τον τόνο, αντιμετωπίζουμε και τα υπόλοιπα θέματα. Έχουμε δε δηλώσει ευθαρσώς με πολύ σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» μας σε περίπτωση που η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας οξυνθεί και με άλλες πράξεις. Άρα δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω από αυτό, άλλωστε δεν είμαι και αποκλειστικά αρμόδιος να το κάνω.

Όσον αφορά το μεγάλο ζήτημα της Αμυντικής Βιομηχανίας θα δηλώσω και εδώ ότι αδυνατώ να αναπτύξω μία συνολική τοποθέτηση επί όλων αυτών των κρίσιμων και περίπλοκων θεμάτων στον περιορισμένο χρόνο αυτής της διαδικασίας θα κάνω όμως μία φιλότιμη προσπάθεια, να θίξω κάποια βασικά ζητήματα και κυρίως όσον αφορά το βασικό σκεπτικό, το πνεύμα της Κυβέρνησης για την Αμυντική Βιομηχανία.

Το καταλαβαίνετε, είστε παλιά καραβάνα και εγώ δεν είμαι χθεσινός και είμαι πάντα πρόθυμος. Άλλωστε δεν θα μαλώσουμε για το ποιος κάλεσε ποιον. Έχω προσφερθεί στην Επιτροπή να πάμε σε μία συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Αμυντική Βιομηχανία δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία και οι απόψεις των κομμάτων ασφαλώς και είναι ευπρόσδεκτες για να κάνουμε και εμείς στο σχεδιασμό μας. Απλά θέλω να πω ότι η επιλογή για την αναγκαία αναβάθμιση Αμυντικής Βιομηχανίας συνολικά και όταν λέω συνολικά -εννοώ όχι μόνο τον τομέα που ελέγχεται από το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας- τις ελληνικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας οι οποίες θα μπορούσαν -εάν προκύψουν προγράμματα συμπαραγωγής διαφόρων συστημάτων- να έχουν σημαντικό μερίδιο συμμετοχής. Τέτοιες προτάσεις υπάρχουν στο τραπέζι αλλά και μπορούν να επωφεληθούν από τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης στοιχείων της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Είναι λοιπόν στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης, η Αμυντική Βιομηχανία να σταθεί στα πόδια της. Στήριξη επαναφοράς σε φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας με τα προβλήματα που αναπόφευκτα, δεν μπορώ να αποφύγω να το πω, παραλάβαμε από το παρελθόν, αλλά δεν μεμψιμοιρούμε για αυτό. Η μεμψιμοιρία είναι σπατάλη ενέργειας και καλύτερα να δουλέψουμε για να τα λύσουμε από το να ψάχνουμε να βρούμε πώς προέκυψαν. Εξάπλωση, ανάπτυξη και εξωστρέφεια, διεθνής ανταγωνιστικότητα, αυτό νομίζω είναι, το «μείγμα» για το οποίο πρέπει να ακολουθήσει η αμυντική βιομηχανία, προκειμένου να σταθεί στα πόδια της και φυσικά αυτό, περνά αναπόφευκτα και από επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Γνωρίζετε, τα συζητήσατε χθες με Υπουργείο Οικονομικών για τη διαγωνιστική διαδικασία που εξελίσσεται για την ΕΛΒΟ. Είχαμε μία δίμηνη καθυστέρηση λόγω κορονοϊού αλλά συνεχίζεται και θα τελειώσει σύντομα, καθώς και τις πρωτοβουλίες που περιμένουμε με βάσιμες ενδείξεις ότι κάτι κινείται στα ναυπηγεία. Τώρα, η αλήθεια είναι ότι η Αμυντική Βιομηχανία ήταν ασθενής μέχρι πρότινος.

Ο στόχος είναι να σταματήσει να είναι ασθενής και να είναι ξανά ο βασικός πυλώνας στήριξης και υποστήριξης των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας που άλλωστε μία χώρα σαν την Ελλάδα με αυτές τις ενεργές και λειτουργικές Ένοπλες Δυνάμεις έχει ανάγκη την υποστήριξη σε βάθος υποδομών μιας εξωστρεφούς και παραγωγικής αμυντικής βιομηχανίας. Θα μπορούσε ακόμα να μεταβληθεί αυτή και σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας. Θα υπερέβαλα αν σας έλεγα ότι επενδυτικές πρωτοβουλίες που με βάσιμες πιθανότητες περιμένουμε να εξελιχθούν εντός του 2020, θα έρθουν μέσα από την Αμυντική Βιομηχανία περισσότερο από άλλους τομείς. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα.

Τώρα, όσον αφορά πολύ γρήγορα τα ΕΑΣ.

Τα ΕΑΣ έχουν προβλήματα. Δεν ωραιοποιήσαμε ποτέ την κατάσταση. Βασικός καταλύτης στην συνέχεια της διαδικασίας, είναι η παρουσίαση από την εταιρεία. Προϋπάρχει βέβαια η κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου για τα έτη 2000-2024. Αναμένουμε. Τι κάνουν τα ΕΑΣ; Κατασκευάζουν κυρίως πυρομαχικά στα εργοστάσια που διαθέτουν. Υπάρχει τεχνογνωσία, υπάρχει προσωπικό, υπάρχουν παραγγελίες. Ποιους αφορούν βασικά οι παραγγελίες; Αφορούν βασικά τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα που δημιουργεί αγκάθι σε όλη αυτήν την υπόθεση για το μέλλον των ΕΑΣ; Ότι λόγω των προβλημάτων, η εκτέλεση των παραγγελιών καθυστερεί. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις δυσανασχετούν. Έτσι καθίσταται περίπου αδύνατον να προσελκυστούν και άλλες παραγγελίες από το εξωτερικό, πράγμα που θα μπορούσε να γίνει από μία εταιρεία σαν τα ΕΑΣ. Αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα, αυτό πρέπει να δει η διοίκηση πώς θα το ξεπεράσει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Θα έλεγα έχουμε επιδείξει κάποια να το πω έτσι ευελιξία ή κατανόηση σε καθυστερημένες παραγγελίες. Έχουμε καταβάλει δόσεις πληρωμών για τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει θέμα λόγω της καθυστέρησης αυτής, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε. Πρόσφατα μπορώ να σας πω ότι το Πολεμικό Ναυτικό τελικά ξεπέρασε τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις του λόγω της κατάστασης που σας περιέγραψα και ανέθεσε μία παραγγελία κατασκευής κάποιων βλημάτων για τις εκπαιδευτικές ασκήσεις πυροβόλων του Πολεμικού Ναυτικού.

Αντικείμενο βασικό επομένως, αποτελεί για την ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί η σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρείας. Αυτή θα εξετάσει τους τρόπους βιωσιμότητας και την οικονομική εξυγίανσή της.

Όσον αφορά στις απολύσεις, τα στελέχη που έχουν απομακρυνθεί με τον τρόπο που έγινε, θα επαναπροσληφθούν. Το έχουμε εξαγγείλει. Ήδη  ένας έχει γυρίσει πίσω μετά από δικαστική απόφαση που προσκόμισε και για τους άλλους εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Όταν διεκπεραιωθεί αυτό, είναι εκπεφρασμένη βούληση μας -και η εταιρεία το θέλει, γιατί πρόκειται για έμπειρα στελέχη- να επαναπροσληφθούν.

Αναφορικά με το σχέδιο εξυγίανσης της κυρίας Γεννηματά, δεν έχω πρόθεση να το απαξιώσω. Ασφαλώς όχι! Όμως ένα σχέδιο εξυγίανσης το οποίο έρχεται από την περίοδο 2010-2012 ασφαλώς και πρέπει να επικαιροποιηθεί προκειμένου να έχει αναφορά στην κατάσταση εταιρείας εν έτει 2020, όπου όπως καταλαβαίνετε έχουν αλλάξει πάρα πολλά και αρκετά από αυτά προς το χειρότερο μετά από αυτά τα χρόνια που περάσαμε.

Από κει και πέρα όμως, σας επαναλαμβάνω ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τα ΕΑΣ. Ασφαλώς και υπάρχει ένα θέμα με τις παρακρατήσεις υπέρ του Δημοσίου από το Υπουργείο Οικονομικών για έσοδα, όχι μόνο των ΕΑΣ, εν προκειμένω το πρόγραμμα εισπράξεων από το Ιράκ για κάποια εκτελεσθείσα παραγγελία αλλά και αντιστοίχως για την ΕΑΒ. Ξέρετε ότι εκεί το 20% των εισπράξεων παρακρατείται υπέρ Δημοσίου και αυτό έχει δυσμενή συνέπεια στη ρευστότητα της εταιρείας και όταν δεν υπάρχει ρευστότητα δεν υπάρχει και η δυνατότητα, όπως θα έπρεπε να ισχύει, να τρέχουν παραγγελίες, να αγοράζονται ανταλλακτικά εγκαίρως, αυτά να μπαίνουν σε προγράμματα συντηρήσεων, αναβαθμίσεων, κατασκευών, συναρμολογήσεων, υποστηρίξεων, Οπλικών Συστημάτων πάσης φύσεως.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να πω είναι ότι επειδή έχουμε να κάνουμε με μία παραγωγική εντέλει επιχείρηση (όπως τα ΕΑΣ, η ΕΑΒ, κάθε στοιχείο της Αμυντικής Βιομηχανίας), το βασικό είναι να υπάρχει ροή εργασίας. Να υπάρχουν δηλαδή παραγγελίες. Αυτές τις παραγγελίες τις προσελκύει μεταξύ άλλων και το εγνωσμένης αξίας “brand name” -σήμα φήμης στα ελληνικά- της ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Έχουν αποδείξει στο παρελθόν την αξία τους, να διεκπεραιώνουν τέτοιου είδους δουλειές οι ελληνικές αμυντικές εταιρείες παρά τις δύσκολες εποχές που ήρθαν αργότερα.

Επομένως υπάρχουν οι προϋποθέσεις, θεωρώ ότι αν υπάρξουν κάποια μικρά βήματα στηρίξεων εδώ και εκεί η κατάσταση μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Για παράδειγμα, σκοπεύουμε στην επόμενη νομοθετική μας πρωτοβουλία να φέρουμε ειδική Διάταξη που να ρυθμίζει το θέμα της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας των ΕΑΣ, το οποίο κυμαίνεται ανάλογα με την ταμειακή κατάσταση της εποχής.

Αυτά θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε μία και καλή αν είναι να προχωρούμε και να μπορούν αυτές οι εταιρείες να διεκδικούν και να παίρνουν παραγγελίες και να τις εκτελούν. Το ίδιο και για την ΕΑΒ. Τα προβλήματα αυτών των εταιρειών είναι δύο φύσεων. Το βασικό είναι η ρευστότητα και το επίσης πολύ βασικό είναι το προσωπικό. Διαθέτουν ως προσόν την ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού, άρα και τεχνογνωσίας, αυτή τη στιγμή στην ΕΑΒ γνωρίζετε ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία πρόσληψης ογδόντα εξειδικευμένων τεχνικών, σε πρώτη φάση. Αυτή γίνεται με προβλήματα, γίνεται με κάποιες καθυστερήσεις. Δεν θα το αρνηθώ, αλλά διεκπεραιώνεται. Και θα ήταν λάθος να περνά προς τα έξω ότι παγώνουν τα προγράμματα, διακινδυνεύονται τα προγράμματα. Δεν το λέτε εσείς, δεν το λέω εγώ αυτό ότι το λέτε εσείς, αλλά υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Ένα F-16, το πρωτότυπο, έχει μπει αυτή τη στιγμή σε εγκαταστάσεις EΑΒ. Πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και θα μπει σε ροή παραγωγής και η υπόλοιπη εργασία. Όμως έχει σημασία να προσληφθούν τεχνικοί και όχι να πηγαινοέρχονται από το ένα πρόγραμμα στο άλλο, αλλά να προσληφθούν καινούργιοι τεχνικοί. Αυτά είναι θέματα που βλέπει το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία και με εμάς, ασφαλώς. Βλέπει και το ζήτημα των αμοιβών. Διότι σε μία τέτοια βιομηχανία, τεχνολογίας αιχμής θα έλεγα, πρέπει και αμοιβές να είναι οι πρέπουσες.

Έχω την αίσθηση -αυτό αφορά το Υπουργείο Οικονομικών- ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από την υπαγωγή στο Ενιαίο Μισθολόγιο, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγμάτευση η καθιέρωση «bonus αμοιβής» ανάλογα με το παραδοτέο έργο και νομίζω είναι αυτό μία ρεαλιστική λύση. Επίσης ξέρετε ότι πριν από μερικές μέρες, νομοθετήθηκε πλέον ώστε να υπάρχει και ο θεσμικά διαφανής τρόπος, η καταβολή του εκτάκτου επιδόματος, βαρέων και ανθυγιεινών στην ΕΑΒ. Μπορούμε να το δούμε κάτι τέτοιο και στα ΕΑΣ, εάν έρθει η εταιρεία με προτάσεις. Έτσι, αυτό που είχε κοπεί πριν από δέκα μέρες με αποτέλεσμα να επιφέρει κάποιες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους. Ήρθε όμως και δόθηκε ξανά με το σωστό θεσμικά τρόπο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Κυβέρνηση ασχολείται πολύ περισσότερο από ότι είχαν ασχοληθεί οι κυβερνήσεις στο παρελθόν σε καθημερινή σχεδόν βάση με αυτά τα προβλήματα και σύντομα, και εν συνόλω, ελπίζω και στην επιτροπή θα έχω περισσότερα καλά νέα για την προοπτική της Αμυντικής Βιομηχανίας».

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Πάνθηρες Καβάλας: «Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να χαθεί η χρονιά»

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Πανθήρων Καβάλας, με ανακοίνωση της, ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό για ...